• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Türkiye-Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı Cevheri Kazakistan'daki olayları değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Milli Savunma Komisyonu Üyesi  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kazakistan’da yaşanan protesto gösterileri ilgili olarak basın açıklaması yayımladı.

Türkiye'nin Kazakistan halkı ile sevinçte ve tasada paydaş olduğunu ifade eden Cevheri, "Kardeş Kazakistan Cumhuriyetinde 2-3 Ocak 2022 tarihlerinde başlayan ve bugün Hükümetin istifasıyla sonuçlanan protesto eylemlerini yakından ve ihtiyatla izliyorum. Birçok alanda ve özellikle tarihi-kültürel alanda yakın ilişkilerimiz ile bağlarımız bulunan Kazakistan halkı ile sevinçte ve tasada paydaş olduğumuz bilinmelidir." dedi.

Dualarının kardeş Kazak halkının barış ve huzur için olacağını belirten Cevheri, "Dost Kazakistan’ın güvenliği ve istikrarı biz kardeşleri için çok önemlidir. Duamız, kardeş Kazak halkının barış, huzur ve esenliğidir. Kazakistan yönetimi birçok badireyi aşmış olduğu gibi bu sıkıntılarında üstesinden geleceğine inanıyorum. Kazakistan halkının sağduyusu ile yaşanan olayların en kısa sürede hitama ermesini temenni ediyorum.Yaşanan bu olaylar sırasında güvenlik güçleri dahil yaralanan tüm Kazak kardeşlerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir