• DOLAR 32.488
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2478.39
  • ...
Erbaş: Bugün dünden daha fazla Kur'an'ın aydınlığına ihtiyacımız vardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üsküdar Müftülüğü ve Üsküdar Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programda Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk'ün moderatörü olduğu Kur'an ziyafeti programında; kurra hafızlar Bünyamin Topçuoğlu, Metin Çakar, Mustafa Kızılcaoğlu, Yunus Balcıoğlu, Mehmet Pervane, M. Ali Derman okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenleri mest etti.

 

Okunan ayetlerin tefsirini İstanbul Medeniyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı Kur'an aşıklarına anlattı.

Kur'an ziyafeti sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir konuşma gerçekleştirdi.

"İnsanların duruşlarını, davranışlarını, hayatlarını Kur'an'a tanzim etmeleri için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir"

Kur'an'ın lafzıyla, tilavetiyle, hıfzedilmesiyle ve üslubuyla mucize olduğunu belirten Erbaş, "Yeryüzünde pek çok kitap var, yüzlerce inanç var. Biliyoruz ki, Allah indinde din İslam'dır.  Allah indinde kitap, bugüne kadar tahrif olunmadan mucizevi özelliğini muhafaza ederek gelen kitap Kur'an'dır. Hazreti Musa'ya Tevrat, Hazreti İsa'ya İncil, Hazreti Davud'a Zebur indirilmiş, bazı peygamberlere de suhuf dediğimiz sahifeler indirilmiştir ancak biliyoruz ki, Allah indinde bugün yeryüzünde yegâne geçerli kitap Kur'an-ı Kerim'dir. Buda onun bir mucizevi özelliğinden dolayı olmuştur. Efendimize verilen en büyük mucizedir. Bizler onu okuyacağız, güzel sesli hocalardan dinleyeceğiz ama her şeyden önemlisi insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkarmadan… 'Şunu bil ki bu kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarman için gönderdik Ey Muhammed!' hakikatini hem kendimiz hem gençlerimiz, çocuklarımız, bütün insanlık bilmelidir. Kim bildirecek? Bizler bildireceğiz." şeklinde konuştu.

" Bugün insanlara dünden daha fazla Kur'an-ı öğretmemiz, insanlara anlatmamız gerekir"

Ali Erbaş

Kur'an'ın indiği asırlarda insanlık nasıl büyük bir zülumat, karanlık içindeyse bugün insanlar ondan beş beter daha cehalet ve karanlıklar içerisinde olduğunu söyleyen Erbaş, "Kur'an'ın evrenselliği de burada ortaya çıkmaktadır. Kur'an-ı Kerim sadece indiği zamana hitap eden bir kitap değildir. Kıyamete kadar gelecek bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş bir kitaptır. Onun için bugün dünden daha fazla Kur'an'ın aydınlığına ihtiyacımız vardır. Bugün insanlara dünden daha fazla Kur'an-ı öğretmemiz, insanlara anlatmamız gerekir. İnsanların duruşlarını, davranışlarını, hayatlarını Kur'an'a tanzim etmeleri için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir. 'Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı, asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı' diyen Mehmet Akif esasında bunu kast ediyor. Asrın idrakine Kur'an-ı söyletmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Program Erbaş'ın okuduğu dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir