• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...
İngiltere'de Covid-19 kaynaklı can kaybında rekor artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Covid-19 salgınına yönelik güncellenen kuralları açıkladı.

Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, toplu ulaşım araçları ve kapalı mekanlarda maske takmak, evden çalışmak ve bazı yerlere girişte aşı pasaportu göstermeyi içeren "Plan B" önlemlerinin Omicron'un yayılmasını yavaşlattığını belirtti.

Plan B'ye devam etme kararı aldıklarını ve bu önlemlerin Covid-19'la yaşayabilmeyi sağlamanın dengeli ve orantılı bir yolunu sunduğunu ifade eden Başbakan, ancak 26 Ocak'ta bu kararı gözden geçireceklerini açıkladı.

Johnson, hastaneye kaldırılmaların her 9 günde 2 katına çıktığını ve 60 yaş üstü kişilerde vakaların her hafta katlandığını açıkladı.

Johnson, İngiltere'ye gelen yolcular için seyahat öncesi Covid-19 testi zorunluluğunun 7 Ocak itibariyle kaldırılacağını belirtti.

Johnson ayrıca, yolcuların geldikten 2 gün sonra yaptırdıkları test sonucu belli olana kadar kendilerini izole etme zorunluluğunun da kaldırılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ülkede dün 218 bin 724 Covid-19 vakasının tespit edilmesiyle "salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı" kayda geçmişti.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 48 artarak 148 bin 941'e çıkmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir