• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Şeker Pancarı ekicileri çok dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Şeker Pancarı fiyatının çok ucuz olduğundan dert yanan Muş`un Şeker Pancarı ekicileri, bir kazançları olmamasına rağmen mecburiyetten çiftçilik yaptıklarını ve el attıkları her şeyin ellerinde kaldığını söylediler.

Pancar ekicilerinden Salahaddin Bingöl, ellerindeki kotalarının boş kalıp iptal olmaması için Şeker Pancarı ektiklerini söyleyerek, masraflarının çok fazla olması nedeniyle herhangi bir kazançlarını söz konusu olmadığını iddia etti.

Bingöl, ``Çitçilik yapıyoruz, fakat bir şey kazanmıyoruz. Bu pancarın ekildiği yere hektara bir torba taban gübresi attık. Gübrenin torbası 70-80 TL arası değişiyor. Bununla beraber bu yıl ithal tohum ektik oda çok pahalı. Nedense bilmiyorum pancar şu an sağlıklı değil yani istediğimiz şekilde çıkmamış. Tohumdan mıdır nedir bilmiyoruz. Eğer pancar çıkmazsa tarlayı yeniden bozup ekmek zorunda kalacağız. Tabi ki bu da bize ek bir masraf olacak. Eğer yağmur yağmazsa bu masraflar katlanacak. Yaptığımız bunca harcamalardan sonra, masrafımızı da hesapladığımızda, nerdeyse başa baş kalıyoruz" dedi.

Mazot`un çok pahalı olduğunu, her sezon en az 6-7 kez pancarı suladıklarını ve her sulamada en az 600- 650 TL harcadıklarını söyleyen Bingöl, "Artık ne kadar kazanabiliyoruz onu siz hesaplayın. Bunun yanında başka ürünlere yönelmeye çalışıyoruz fakat neye el atıyorsak elimizde kalıyor`` dedi.
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir