• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
PKK`nın Çekilmesi Termal Kamerada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 25 Nisan`da Kandil`de düzenlediği basın toplantısında, sınır dışına çekilme sürecinin 8 Mayıs`ta başlayacağını duyurmuştu. Açıklamanın ardından kırsal alanda yaşayan PKK`lıların harekete geçtiği görüldü. Kaldıkları mağaralardan çıkarak çekilme hazırlıkları yapan PKK`lılar, gece karanlığında sınıra doğru hareket etmeye başladı. Akşam gazetesi çekilmenin ilk görüntülerine ulaştı.

TEK SIRA 5 METRE ARAYLA

Hakkari kırsalından sınıra doğru hareket eden bir grup termal kameralara yakalandı. 6-7 kişilik gruplar halinde yürüdükleri görünen PKK`lı grup, güvenlik görevlileriyle karşılaşmamak için sarp alanları ve ağaçlık bölgeleri tercih etti. Tek sıra halinde ve aralarında yaklaşık 5 metre mesafe bırakarak yürüdükleri görünen PKK`lıların güvenlik nedeni ile gece karanlığında ilerledikleri ve ortalama 9 saat yaya olarak yol kat ettikleri öğrenildi.

KANDİL`E GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

Çekilme sürecinde Kandil`den gelen ve güvenlik güçleri tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarında PKK`lıların 8 Mayıs`ta aynı anda hareket ederek sınırı geçmeleri isteniyor.

Öte yandan istihbarat birimlerinin elde ettiği bir başka bilgiye göre de PKK komuta kademesi uzun yıllar Kandil`de kalmış, sonrasında örgütten ayrılarak `eve dönmüş` bazı isimleri geri çağırma kararı aldı. (Akşam)

Bu haberler de ilginizi çekebilir