• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
`Mevcut Anayasa değişmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Danıştay Başkanı Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi`nde "Türk Yargı Sistemi ve Danıştay" konulu konferans verdi.


CÜ Kültür Merkezi`nde düzenlenen konferansa Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Erkan, Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, il protokolü, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Daha önce Sivas`ta görev yaptığını dile getiren Karakullukçu, "İnsanın ve yiğidin bol olduğu tarihi ve kültürel derinliği olan Sivas`a bir kez daha geldiğim için mutluyum" diyerek konuşmasına başladı.

Devlet, başkanlık, bakanlık gibi kavramların toplumda kanıksandığını ancak içeriğin tam olarak bilinmediğini belirten Karakullukçu, "Devlet tüzel bir kişiliktir. Devlet, yasama-yürütme ve yargıdan oluşur. Devletlerin varlığını ve işleyişini yazılı veya örfi anayasalar belirler" dedi.

Mevcut anayasanın halkın ihtiyaçlarına cevap vermekten aciz olduğunu kaydeden Karakullukçu, yeni bir anayasanın oluşturulmasını istediklerini belirterek, " Bizim anayasamız 1921 yılında hazırlanmıştır ve 24`te değiştirilmiştir. 61`de tekrar değişmiştir. 82`de yine değiştirilmiş ve bu değişikliğe halkın Yüzde 95`i onay vermiştir. Ancak bu anayasa artık çoğunluğun ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Biz bu anayasayı değiştirmek istiyoruz. Çoğunluğun kabul ettiği, halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen ve ülkemize yakışan bir anayasamız olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Danıştay başkanının korumalarının olası öğrenci protestolara karşı şemsiye taşımaları dikkatlerden kaçmadı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir