• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Başıboş sokak köpekleri için acil önlem alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman halkının da gündeminde…

Özellikle sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda sokak köpeklerinin güvenliği tehdit ettiğiyle ilgili kendilerine sürekli şikayetler geldiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, vatandaşın bu konuda ciddi bir tedirginlik yaşadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara alınması çağrısının gereken yankıyı uyandırmadığını söyleyen Başkan Şahin, Batman Belediyesine çağrıda bulunarak sokak köpeklerinin yerinin sokak ve caddeler değil, toplanma yerleri olduğunu ifade etti.

Davut Şahin 

“Başıboş köpekler tehlike oluşturuyor”

Sokak köpeklerinin Batman halkının güvenliğini tehdit ettiğini belirten Şahin, “Maalesef bu sokak köpeklerinin oluşturduğu tehlike Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da halkımızın gündemini işgal ediyor. Çünkü başıboş, sokaklara terk edilmiş bu köpekler halkımız için bir tehlike oluşturuyor. Özellikle sabah namazına giden insanlar, erken saatte okula giden öğrenciler, fırın işçileri ve erken işe giden işçiler için ciddi bir tehlike söz konusudur.” dedi.

“İlla birilerinin canı mı yanması gerekiyor?”

Herhangi bir can kaybı yaşanmadan tedbir alınmasını isteyen Şahin, şöyle devam etti:

“İlla Batman’da birilerimizin canı yanacak, ulusal medyaya konu olacak ondan sonra mı bunun tedbiri alınacak? Oysa Cumhurbaşkanı bile bu konuya değinmek zorunda kaldı. Köpeklerin yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu söyledi. Buna rağmen Cumhurbaşkanının bu talimatı Batman’da pek kale alınmadı gibi görünüyor.”

“Şikâyetler var”

Halktan bu anlamda kendilerine ciddi şikâyetlerin geldiğini vurgulayan Şahin, “Kimisinin çocuklarına sabahın erken saatlerinde köpeklerin saldırdığı, fırıncılardan, sebze haline gidenlerden gelen şikâyetler var. Bu hayvanları sevmek ayrı bir husus fakat bunları sokaklarda halka tehlike oluşturacak düzeyde başıboş bırakmak farklı bir şeydir. Bu konuda Batman Belediyesinin buna müdahil olması lazım.” diye konuştu.

“Evlatlarımızın canı yanmadan tedbir alınmalı”

“Birilerinin canı yandıktan sonra sokak köpeklerine müdahale etmenin anlamı kalmaz” diyen Şahin, “Daha öncede bu sorunu bir mahalle temsilcimiz vali beye iletmişti. Elbette hayvanları sevmek lazım ama bir tehlikede varsa bunun tedbiri de alınmalıdır. Evlatlarımızın canı yanmadan, birileri saldırıya uğramadan bu sokak köpekleri için tedbir alınmalı, barınaklara çekilmeli ve bu şekilde bakımları üstlenilmelidir. Aksi halde bu durum daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır. Halkımız şikayetçi ve muzdariptir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir