• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Erdoğan: Japonya’ya Çekilin Dedim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
Erdoğan İstanbul`da bulunan Japonya Başbakanı Sinzo Abe ile aralarında 2. nükleer santralin yapımının da bulunduğu bir dizi anlaşma imzaladı.

Erdoğan düzenlenen ortak basın toplantısında Japonya`nın, 2020 Olimpiyatları için Türkiye`ye rakip durumda olduğunu belirterek, "Tokyo da olimpiyatlar konusunda bize rakip olarak görünüyor ama ben Sayın Başbakan`a `çekilin` dedim. `Bu olimpiyatı da biz yapalım` dedim. Herhalde Tokyo Valisi`ne bu talimatı verecektir"dedi.

İstanbul, Tokyo ve Madrid ile birlikte 2020 yaz olimpiyatlarını düzenlemeye adaylığını koydu. İspanya`daki ekonomik kriz nedeniyle İstanbul ve Tokyo`nun olimpiyatı almak için yoğun rekabet içinde olduğunu biliniyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Sinzo Abe ortak basın toplantısı öncesi ülkelerarası protokol anlaşmalarını imzaladılar.

Tokyo olimpiyat oyunları konusunda tecrübeli bir kendi olimpiyatlara ilk kez 1940 yılında talip olan ve ev sahipliğini kazanan Tokyo, 2. Dünya Savaşı nedeniyle bu oyunları düzenleme fırsatını bulamadı.

Daha sonra 1960 Olimpiyatları için aday olan Tokyo, bu olimpiyatları ise Roma`ya kaptırdı. Anadolu Ajansı`nın derlediği bilgilere gore ilk olimpiyat tecrübesini, 1964`de tadan ve yaz olimpiyatlarını düzenleyen ilk Asya kenti olan Tokyo, bir önceki adaylık dosyasını ise 2016 Olimpiyatları için teslim etti.

Bu olimpiyatların ev sahipliğini almayı başaramayan Japonya`nın başkenti, oyunları Rio de Janeiro`ya kaptırdı.
Olimpiyatlara 5. kez aday olan Tokyo, 2020 Olimpiyatları`nı düzenleme hakkını elde ederse, 2 olimpiyat düzenleyen 4 kentten (Paris, Los Angeles ve Atina) biri olacak.

Japonya ise 4 kez olimpiyat düzenleyen ülke olarak tarihe geçecek. Japonya`nın Sapporo ve Nagano kentleri, 1972 ve 1998 Kış Olimpiyatları`na ev sahipliği yapmıştı. ``Yarını keşfet`` sloganıyla yola çıkan Tokyo, sürekli gelişen dünyada küresel keşfi ve durmak bilmeyen yenilenmeyi biraraya getirmeyi taahhüt ediyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir