• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Şehid Yahya Ayyaş rahmet ve minnetle anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yahya Abdullatif Sati Ayyaş, 6 Mart 1966 yılında Filistin'in Rafat köyünde dünyaya geldi. İslami hassasiyetlere sahip bir aileye mensup olan Ayyaş, ilk ve orta öğreniminden sonra elektrik mühendisliğini okuduğu üniversiteden 1991 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında İslami çalışmaların içerisinde aktif bir şekilde yer aldı.

1985 yılında İhvan-ı Müslimin hareketinin davetine icabet ederek bu harekete olan bağlılığını açıklayarak, Ramallah ve köyü olan Rafat’ta İslam davetinin sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştı.

Kendi maddi imkânlarını da İslami hareketin hizmetine sunmaktan geri kalmayan Yahya Ayyaş, özel yetenekleriyle de davanın kök salmasına büyük katkılar sağladı…

İslam davası için yaptığı ihlâslı çalışmaları, olay ve sorunlara hikmetle yaklaşması, üstün ahlak ve terbiyesi ile Müslümanların kalbinde yer edindi.

Kısa bir süre sonra, Rafat’ta İhvan-ı Müslimin faaliyetlerinin başına getirildi. 1988–1992 yıllarında Rafat’taki bütün faaliyet alanlarına vaziyet etti.

Askeri kabiliyet ve yetenekleri ile ilk intifada günlerinde ihtiyaç duydukları patlayıcıları el yapımıyla oluşturarak, alternatif askeri taktik ve yöntemleri de geliştirip siyonistlere darbeler indirilmesine büyük katkısı oldu.

Siyonistlerin eline geçen bombalı bir araç neticesinde bu alandaki faaliyetleri deşifre olan Yahya Ayyaş, 25 Nisan 1993 tarihinden itibaren işgalcilerin en çok arananlar listesine girdi. Bu tarihten sonra mühendis için davanın yeni bir aşaması başladı. Direniş için faaliyetlerini artık mahkûm olarak sürdürdü.

Terör şebekesi ajanları, yerini tespit ettikleri Ayyaş'a bir arkadaşının eliyle içerisine dinleme cihazı ve patlayıcı yerleştirilmiş telefon hediye edilmesini sağladı.

5 Ocak 1996 sabahı Cabalya mülteci kampında bulunan Ayaş, babası tarafından telefonla arandı. Aynı anda üzerinde dolaşan terör rejimi uçağı Ayaş'ın telefon konuşmasını siyonistlere aktardı. Telefondaki kişinin Ayaş olmasının teyit edilmesinden sonra terör şebekesi tarafından telefondaki patlayıcı ateşlendi. Patlamayla birlikte Ayyaş şehit oldu.

Siyonistler, Ayaş'ı şehit etmelerini yalanlamadı. Suikastın ardından, 1996 yılının şubat ve mart aylarında, Ayaş'ın katledilmesine misilleme olarak yapılan eylemlerde toplam 60 siyonist öldürüldü.

Değerli İslam komutanı Yahya Ayyaş’ın terör şebekesi tarafından şehit edilmesinden sonra, Gazze'de düzenlenen ve 250 bin kişinin katıldığı cenaze merasiminde mühendise olan hayranlık ve cihada olan bağlılık haykırıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir