• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
STK`lardan Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar`da 38 sivil toplum kuruluşu, Ceylanpınar Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) İlçe Başkanlığına yapılan molotoflu saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.


Her ne düşünceden olursa olsun kanuni esaslara uygun bir biçimde kurulmuş bir siyasi partinin Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Ceylanpınar`da da faaliyet göstermesine hiç kimsenin bir itirazı olamayacağı belirtilen açıklamada, "Sevelim veya sevmeyelim, oy verelim veya vermeyelim, düşüncelerini benimseyelim veya benimsemeyelim tüm siyasi partiler gibi HÜDA PAR`ın da ilçemizde varlık göstermesi hiç kimseyi rahatsız etmemelidir" denildi.


Bu saldırının Ceylanpınar`ın huzurunu bozmaya yönelik bir kışkırtma olduğu belirtilen açıklamada bu menfur eylemi yapanların ancak kendilerine zarar verdiği vurgulandı.
Geçmişte acı tecrübeler yaşamış olan memleketin huzurunu tekrar bozmaya hiç kimsenin hakkı olmadığı vurgulanarak, halkın bu tür akıldan uzak yöntemlere prim vermeyeceğini, yapılan provokasyonlara karşı dikkatli davranıp sağduyuyla hareket edeceği ifade edildi.


Emniyet Müdürlüğüne, Cumhuriyet Savcılığına ve Kaymakamlığa seslenilen açıklamada,"Bu saldırıyı yapanları tüm imkânlarınızı seferber ederek, tespit edip, adalet önüne çıkarınız. Aksi takdirde bugün yapılan bu saldırı önemsenmez ve failleri bulunmazsa, yarın daha büyük saldırılar da yapılabilecektir ve bunun hesabını kimse vermeyecektir" denildi.


Açıklamaya destek veren sivil toplum kuruluşları:
ZİRAAT ODASI, CEYLAN EĞT. DER, BİL EĞİTİM DER, KIZILAY DER, EĞİTİM SEN, DEMİR SPOR DER, KÜÇÜK SAN. YAPI KOP., C.PINAR GÜZ.DER, ECZACILAR ODASI TMS., OTO YEDEK PARÇA DER, BELD. SPOR DER, DİYANET SEN, TMS., DOLMUŞ KOOP, ULAŞTIRMA MEM. SEN, BEDENSEL ENG. DER, SAĞLIK SEN, EĞİTİM DER, İLİM EĞİTİM DER, TÜRK DİYANET VAKIF SEN, ENSAR DER, ESOD, BEL SEN, CESİAD, TİGEM SPOR DER, SES, KAMYON KOOP, ECZACILAR ODASI, ÖZ ORMAN İŞ SEN, OKUL AİLE BİRLİĞİ, YOL İŞ SEN, C.PINAR GÜZ DER, KÜÇÜK SAN. YAPI KOP., HEMOFİLİ DER.               (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir