• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Batman`da Fıkıh Sınavı Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Bilge-Der tarafından tertiplenen Fıkıh Sınavı gerçekleştirildi. Saat 10.00`da Sena Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen sınava, tatil mevsimi olmasına rağmen katılım oldukça fazlaydı. Bayanlar ve erkekler için iki ayrı seansta düzenlenen sınav, saat 10.00`dan 12.00`a kadar erkeklere, saat 13.00`ten 15.00`e kadar ise bayanlara yönelik yapıldı..
 

Sınavla ilgili bilgi veren Bilge-Der Genel Başkanı Yaşar Kuray, "Bu sınavı, özellikle gençlerimizin kulaktan duyma bilgilerle ibadetlerini tam olarak yerine getiremedikleri izlenimini edindiğimiz için gerçekleştirdik. Bu şekilde istedik ki, gençlerimiz ve halkımız fıkıh bilgilerini esas kaynağından öğrenip ibadetlerini yaşasınlar." dedi.
 

Kaynak olarak ilkokul düzeyindeki katılımcılar için Küçük Şafii ilmihali, Orta öğretim (Lise) ve üzeri adaylar için ise Dua Yayıncılıktan çıkan büyük Şafii İlmihali`ni belirlediklerini belirten Kuray, sınav sonuçlarına göre her kategoride birinciye dizüstü Bilgisayar, ikinciye Cumhuriyet Altını ve üçüncüye Dua Yayıncılıktan çıkan tüm kitap setini ödül olarak vereceklerini kaydetti.
 

Yaşar Kuray, ödülleri erkeler için 14 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.30`da yapacağımız etkinlik esnasında sahiplerine dağıtacaklarını, bayanların ise 14 Temmuz günü ödüllerini Mustazaf-Der Kadın kollarından alabileceklerini belirtti.
 

Ödüllü Fıkıh Sınavına katılan M. Celal Zengin (18) sınavla ilgili olarak şöyle konuştu: "Fıkıh bilgilerimin ne derece olduğunu öğrenmek için, önerilen kitabın oldukça açıklayıcı bilgiler içerdiğini ve bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun" dedi.
 

Sınava katılan Mücahit Ertuğrul (20) ise, "Ben bu sınava öncelikle ibadetlerimi tam anlamıyla öğrenip yerine getirebilmek için girdim. Bize önerilen kitap çok kolay ve anlaşılır bir kitaptı. Kitabı okuduktan sonra bilmediğim çok şey olduğunu fark ettim. Bu çalışma dolayısıyla Bunları öğrenmeme fırsat veren ve bu çalışmada emeği geçen tüm herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
 

Hacı Abdullah Neyiş (41) isimli katılımcı ise, "Sınav çok güzeldi. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Sınavda ister istemez heyecanlandım. Ama bu sınavdan çok zevk aldım. Çünkü fıkıh bilgilerimi denedim. Bildiklerimi tekrarlamış bilmediklerimi de öğrenmeye zaman harcamam gerektiğini fark ettim." dedi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24003.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24002.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24001.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24000.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23999.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23998.jpg

Masum Günaydın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir