• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Pegasus, uçuş izni için Ermenistan'a başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı Basın Sekreteri Sona Harutyunyan, Rus medyasına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin havayolu şirketlerinden Pegasus'un, İstanbul - Erivan - İstanbul seferlerini gerçekleştirmek için Sivil Havacılık Komitesi'ne başvurduğunu söyledi.

Harutyunyan, Pegasus'un Şubat ayından itibaren haftada iki uçuş yapmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Daha önce, Ermeni havayolu Flyone Armenia, Türkiye'deki havacılık otoritelerinden Erivan - İstanbul - Erivan charter uçuşları yapmak için izin almıştı.

6 Aralık'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hükümetin iki ülke arasında uçuş yapmak için Türk ve Ermeni havayollarının başvurularını değerlendirdiğini söyledi.

Aralık ayı ortasında Ankara ve Erivan, ikili ilişkilerin normalleşmesi için özel temsilci atanması konusunda anlaşmıştı.

Ermeni hükümeti, Aralık 2020 sonunda getirilen Türk mallarının ithalatına ilişkin yasağı 1 Ocak 2022'den itibaren uzatmama kararı aldı.

Ortak sınır olmasına rağmen, Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişki bulunmuyor.

2009 yılında Zürih'te iki devletin dışişleri bakanları, diplomatik ilişkilerin kurulması ve ilişkilerin ilkelerine ilişkin protokoller imzaladılar ancak bu belgeler onaylanmadı.

1 Mart 2018'de Erivan, protokollerin iptal edildiğini duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir