• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP`yi Sallayan İstifa Depremi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu `nun genel başkanlığı döneminde Diyarbakır`dan sonra en fazla sıkıntı yaşanan örgüt, Ankara il başkanlığı oldu. Son bir haftadır Ankara il teşkilatında yaşanan sıkıntılar seri istifa getirdi.

Bugün`de yer alan habere göre, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın yönetimine tepki olarak il başkan yardımcıları istifa etti. Son iki günde parça parça gerçekleşen istifalar sonucunda 17 il başkan yardımcısı görevinden ayrıldı.

Alçın, il yönetimindeki istifa krizini çözmek için kendisine yakın olan diğer il başkan yardımcılarının istifasını talep etti. Alçın`a yakın il başkan yardımcılarının da istifası ile il başkan yardımcılarının tamamı görevinden ayrıldı.

İl yönetimini çalışamaz hale getiren kriz, Kılıçdaroğlu`na da iletildi. Alçın`ın, istifaların "revizyon yapılacağı" gerekçesiyle gerçekleştiğini söylemesine rağmen Başkent`teki krizin Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut ilçe yönetimleri ile ilgili sıkıntılar nedeniyle yaşandığı ifade ediliyor.

CHP`nin Ankara`daki ilçe yönetimleri arasındaki sıkıntının CHP ve SHP ekipleri arasında yaşandığına işaret ediliyor. Ankara il yönetiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle CHP`nin Ankara`daki yerel seçim çalışmalarının olumsuz etkileneceği vurgulanırken, Kılıçdaroğlu`nun Ankara ile ilgili nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir