• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ahmedinejad Tutuklandı` Haberine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Büyükelçiliği, yazılı açıklama yaparak, Ahmedinejad`ın tutuklandığı haberlerini tekzip etti.

Büyükelçilik`ten yapılan resmi açıklamaya, Hucurat suresi, 6’ncı ayeti ile başlandı: "Ey iman edenler, eğer bir fâsık, size bir haber getirirse, onu etraflıca araştırın. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da sonra işlediklerinize pişman olursunuz."

Açıklamada, "Bu haberlerin bazı Türk medyasında yayınlanması, haberleri yayınlayanların İran ile ilgili haberleri hazırlarken yabancı haber kaynaklarının etkisinde kaldıklarını göstermektedir. Oysaki İran haberlerini yansıtırken İran`ın güvenilir haber kaynaklarına müracaat edilmesi, konunun tam olarak araştırılması ve spekülasyonları yaymaktan kaçınılması medyadan olan beklentilerdir. İran İslam Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup, bu ülkeyi yakından tanımak, medyanın haber analizlerine büyük katkı sağlayabilecektir" denildi.

İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Hameney ve Cumhurbaşkanı Ahmadinejad`ın son olarak Tahran`da düzenlenen `Uluslararası Din Alimleri ve İslami Uyanış Konferansı`na katıldıkları belirtilen açıklamada, Hameney ve Ahmedinejad`ın yaptıkları konuşmalarda Müslümanların birlik ve beraberliğinin, emperyalizm komplolarına karşı koymanın önemine vurgu yaptıklarına işaret edildi. (İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir