• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
TESSEP'ten sözde ilahiyatçı Cihad Kısa'ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İffet sembolü Hazreti Meryem'e hadsiz ithamlarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Cihad Kısa'ya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Öğrencilerine çocuklukta yaşanan travmaların etkisini anlatırken, Hazreti İsa (Aleyhisselam) ve Hazreti Meryem'i örnek vererek hadsiz ve alçak ithamlarda bulunan Cihad Kısa'ya bir tepki de Tesettür Seferberliği Platformundan (TESSEP) geldi.

TESSEP, iffet, saflık, takva ve teslimiyet örneği Hazreti Meryem'e yapılan aşağılık hakareti şiddetle ve esefle kınadıklarını vurguladı.

Platformdan yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yer alan, tekrar terennüm etmekten dahi haya ettiğimiz; Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Cihat Kısa'ya ait olduğu belirtilen, Hz. Meryem'e yönelik yapılan çirkin, rezil ithamları ve edepsizce iftirayı şiddetle kınıyoruz." denildi.

Hazreti Meryem'in iffetli oluşu bizatihi Allah tarafından bildirildiği açıklamada Kur'an-ı Kerim'den şu Ayet-i Kerimeler aktarıldı:

İmrân kızı Hazreti Meryem'i de (misal vermiştir): O iffetini çok iyi korumuştu, biz de ona ruhumuzdan üfledik; o, Rabbinin sözlerini ve kitaplarını hep tasdik etti ve o içtenlikle itaat edenlerdendi. Diye buyurmuştur. Tahrim Suresi 12

Melekler şöyle demişti: 'Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz (iffetini korudu) kıldı ve seni dünyadaki kadınlara üstün eyledi.' Al-i İmran Suresi 42

Rabbimizin bizzat vahyi ile iffeti ve temizliği-asla şüphe bırakılmayacak bir şekilde hükme bağlanan, iffet ve masumiyet sembolü Hz. Meryem'e, eklemeler, çıkarmalar yapılmak suretiyle hikâyeler ve menkıbeler üzerinden sinsice yapılan bu hakaretlere asla sessiz ve seyirci kalınmamalıdır. Bu bağlamda şunu belirtelim ki; yeri göğü titreten, Gayretullâha dokunan bu iftiraya ve zulme karşı etkili ve yetkili makamlar derhal gereğini yerine getirmelidir. Aksi takdirde her iki cihanda da utanç ve zillete mustahak olacaklardır."

Açıklamanın devamında "Bu ifadelerdeki maksat ve son zamanlarda İslam'ın rol model kadınlarına, tesettürlerine yapılan hakaretlerdeki maksat aynıdır. Aynı aşağılık, kirli emellere ve oyunlara hizmet etmektedir. Bunlara sessiz ve seyirci kalındıkça dine, kutsallara, maneviyata karşı hakaretler ve cüretkârca saldırılarda artmaktadır. Bu konuda daha net, caydırıcı önlemler almaları ve engeller koymaları konusunda yetkili makamları göreve çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir