• DOLAR 32.345
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2311.157
  • ...
SON DAKİKA
Bitlis'te 12 yıldır kapısına kilit vurulan tarihi caminin akıbeti merak ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2010 yılında restorasyona alınan tarihi cami, 2012 yılında geçici olarak ibadete açıldı. 3 aylık ibadetin ardından cami yeniden ibadete kapatıldı.

Restorasyonu tamamlanarak 2018 yılında yeniden ibadete açılan tarihi cami, tavanın damlaması nedeniyle tekrar ibadete kapatıldı.

2 yıl önce mahkeme kararıyla Şerefhanlar Vakfına devredilen tarihi caminin belirsizliği devam ediyor. Yağışlı havalarda tavan damlaması devam eden tarihi cami, ikinci kez restorasyona alındı. "Yeterli bütçe bulunmuyor" gerekçesiyle 2021'de caminin kubbesi ve damı saçlarla kaplanarak tarihi görünümü kapatıldı.

Yaklaşık 12 yıldır kapısına kilit vurulan tarihi cami, yöre halkı tarafından tepkiyle karşılanmasına ve defalarca ulusal ve yerel basında yer almasına rağmen, yetkililerin sesiz kalmasına vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Tepki gösteren vatandaşlar, Rus işgali ve Cumhuriyet döneminde de bu tarihi camilerin bu kadar sürede ibadete kapalı kalmadıklarını belirtiyor.

Bağrında yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerle, barındırdığı tarihi cami, medrese, han, hamam, kervansaraylarla dikkat çeken yaklaşık 7 bin yıllık Bitlis; son zamanlarda sahip olduğu tarihi yapılarını bir bir kaybediyor. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir