• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Arakonak beldesinde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Solhan ilçesine bağlı Arakonak beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik, belde halkı ve çevre köylülerin yoğun teveccühüne mazhar oldu.

Sunuculuğunu İdris Çalışkan`ın yaptığı etkinlik, Mola Halis Erce Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik Mevlid-i Şerif ve Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahiler ve ezgilerle devam etti.

Bölge âlimlerinden Molla Sahip Korkutata ile Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş birer konuşma yaptı.

İslamiyet`te her kesin eşit şartlarda yaşadığını, Ebu Bekir ve Alilerin bulunduğu yerde Bilal`e ezan okunma imkânı verildiğini dile getiren Göktaş, Kutlu Doğum münasebetiyle yapılan programların sayılarının çokluğuna dikkat çekti.

Müslüman kadınların tesettürünün bile küfre yaşattığı korkunun büyüklüğüne dikkat çeken Göktaş, "Bizler bu yıl 220 Kutlu Doğum programı düzenledik. Diyanet çok sayıda program düzenledi. Diğer kardeşlerimiz düzenlediler. Binden fazla Kutlu Doğum programı düzenlendi. Bunu yeni adet olarak görenler vardır. Bu yeni adet değil, yıllardır var olan Peygamber sevgisinin meydanlara taşmasıdır. Burada erkek kardeşlerimiz değil, bayan kardeşlerimizin varlığı İslam düşmanlarını korkutuyor" şeklinde konuştu.

Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi.
(Melik Topluk - Behçet ASLAN-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir