• DOLAR 32.491
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2485.47
  • ...
Hamas'tan, el-Fetih yönetimine "işkence ve alıkoyma" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, el-Fetih yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Şeria'da direnişçilere, Hamas üyelerine ve eski esirlere yönelik baskılarını ve gözaltına alma operasyonlarını sürdürdüğünü, onlara işkence etmeye devam ettiğini söyledi.

Burhum, el-Fetih yönetimi güvenlik birimlerinin kelime-i tevhid yazılı bayrakları indirerek yırtma ve özgürlüğe kavuşan esirler için düzenlenen karşılama konvoylarına saldırma şeklinde tehlikeli davranış bozuklukları gösterdiğini belirtti.

Hamas Hareketi, el-Fetih yönetimi zindanlarında bulunan siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını, direnişçilerin ve aktivistlerin peşine düşülmemesini, Filistin halkının evlatlarını hedef alan çirkin politikaya son verilmesini istedi.

Burhum, el-Fetih yönetimi güvenlik birimlerinin siyonist işgal rejimine sığınarak Filistin halkının evlatlarına musallat olmasının sosyal barışı ve toplumun dokusunu tehdit eden kötü sonuçları olacağını ifade etti.

Hamas sözcüsü, Filistin halkının her türlü yolla işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı direnme hakkına sahip olduğuna da dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir