• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Batman’da altyapı çalışmalarında mağdur edilen vatandaşlar yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi Harran Caddesi üzerinde bulunan bir evin önünde yapılan elektrik ve altyapı çalışılmaları esnasında patlatılan kanalizasyon borusunun bir haftadır onarılmadığı belirten Yapıcıoğlu, yaşanan sorunu ne Batman Belediyesi ne de DEDAŞ’ın kabul ettiğini ifade etti.

Yapılan çalışmada patlatılan su borusunun onarıldığını fakat kanalizasyon borusunun onarılmadığını belirten Yapıcıoğlu, yaklaşık bir haftadan fazladır sorununun devam ettiğini, borudan gelen koku ve çalışmalar nedeniyle eve girmekte zorluk çektiklerini kaydetti.

Yaşanan sorun yüzünden ailesini başka bir yere götürmek zorunda kaldığını dile getiren Yapıcıoğlu, büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Yetkililerden seslenen Yapıcıoğlu, patlatılan kanalizasyon borusunun onarılmasını istedi.

Timurhan Yapıcıoğlu

“Bir haftadır iki kurum arasında kalarak mağdur ediliyoruz”

Yapıcıoğlu, “Bir hafta önce kapımızın önünde yapılan çalışmalar esnasında evimizin su borusu patlatıldı. DEDAŞ ekiplerine biz bilgi verdikten sonra kazı yerine gelip patlayan su borusunu yaptılar. Kazı yerine belediye ekiplerini de çağırmıştık, onlarda kazı yaptılar ama bu sefer kanalizasyon borumuzu patlattılar. Bu durumu ne DEDAŞ ne de belediye ekipleri kabul etmiyor. İkisi de suçu birbirine atıyor. Arada biz mağdur ediliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çok kötü kokuyor”

Yetkililerden kısa sürede yaşadığı soruna çözüm bulunmasını isteyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Kazı yerine sonradan gelen bir başka belediye ekibi bana ‘patlatılan kanalizasyon tamirini kendiniz yapacaksınız’ diyor. Bu vatandaşın yapacağı bir iş değil. Onların operatörü kazmış, onlar boruyu patlatmış, sonradan gelip tadilatını bize yüklüyorlar. Vergisini düzenli veren bir vatandaş olmama rağmen gerekli hizmeti görememekteyim. Yaşadığım sıkıntıların çözülmemesinden dolayı üç gündür ailemi başka bir yere götürmek zorunda kaldım. Kapımın önü yürünemez halde ve çok kötü kokuyor. Yetkililerin sesimi duymasını ve bu yaşadığım soruna çözüm bulmalarını istiyorum.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir