• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Darbeci Sudan yönetimi gösterileri engellemek için iletişimi kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son protesto gösterilerinde katledilenleri anmak ve ülkenin tamamen sivillere devredilmesi yönünde halka dışarı çıkmaları yönünde yapılan çağrılar üzerine darbe yönetimi, milyonluk gösterileri engellemek için başkent Hartum'da ağır silahlı araçlarla yolları kapatırken, iletişimi büyük oranda kısıtladı.

Darbe yönetimi, Başkent Hartum'un merkezi ile Omdurman ve Bahri mahallelerini birbirine bağlayan köprüleri, kurduğu barikatlarla geçişlere kapatırken iletişimi engellemek için de ülkedeki internet hizmetini kesti.

 

Darbeciler çok sayıda asker ve polis gücünü yollarda konuşlandırırken ağır silahlı araçlar da ana caddelerde göstericilerin bir araya gelmelerini önlemek için devriye geziyor.

Protesto gösterileri ve sonrasında yaşanacakların dünyaya servis edilmemesi için sabahın erken saatlerinde iletişimin kesildiği belirtildi.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk'un da aralarında bulunduğu onlarca siyasetçiyi 21 Ekim 2021 tarihinde gözaltına almasıyla sonuçlanan yeni darbe sonrası başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükselmiş durumda.

Sudan Eski Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in 2019 yılında görevden alınmasından bu yana siyasi karışıklığın devam ettiği ülkede, süregelen protestolarda can kayıpları giderek artıyor. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir