• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
DİN-BİR-DER: Okul öncesi dini eğitim bir haktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Merkezi (DİN-BİR-DER),  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş arasındaki çocuklar için hayata geçirilen Kur'an kurslarına yönelik saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Kur'an kurslarını hedef alan açıklamaların 28 Şubat zihniyetinin bir eseri olduğu belirtilen açıklamada, "İnsanlığa ilk emri 'oku!' olan İslam dini, ilk andan itibaren mesajı ve öngördüğü toplumsal düzenle; çağları, toplumları aydınlatmış, kıyamete kadar insanlığa rehberlik edecek bir medeniyet inşa etmiştir. Hiçbir dönemi karanlık olmayan bu kadim medeniyet, Batı'nın cahiliyetin karanlık dehlizlerinde boğulduğu zamanlarda bile insanlığın iftihar tablosu olacak dönemler yaşatmıştır. Bu başarının temelinde ise kadın erkek, yaşlı genç demeden bütün Müslümanlara ilim öğrenmeyi farz kılan;  'beşikten mezara'  ilmi, öğrenmeyi, öğretmeyi ve eğitimi tavsiye eden Kur'an'ı Kerim ve Hazreti Peygamber'in emirlerinde yer almaktadır. Bu emirleri yerine getirmek gayesiyle yıllardır bu ülkenin dileyen vatandaşlarının evlatlarına verilen din eğitimini 'bilimsellikten uzak', 'çağdışı' gibi tabirlerle karalamak, Ortaçağ karanlığını özleyenlerin yüreklerinde var olan kinlerinin dışa vurumudur; yasakçı 28 Şubat zihniyetinin hala canlı ve diri olduğunun göstergesidir. " ifadeleri kullanıldı.

4-6 yaş Kur'an kurslarının yaygınlaştırılmasını ve gerekli yasal düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Herkes bilmelidir ki İslam, bu toprakların özü ve milletimizin mayasıdır. Onu siyasi emellerine alet etmek için istismar edenlerde İslam'ın hayat veren değerlerinin öğrenilmesine saldıranlar da hüsrana uğrayacaklarını iyi bilmelidirler. Din Görevlileri Birliği Derneği olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının bu önemli faaliyetinin devamını destekliyor, İslam'a ve bu kurslara yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. 4-6 yaş Kur'an kursları daha da yaygınlaştırılmalı ve derhal gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır." denildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir