• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Şamil Tayyar'dan ilginç 'zam' savunması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Milletvekili Mücahit Birinci'nin yapılan zamlarla ilgili yaptığı "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok." ifadeleri henüz sıcaklığını korurken bu kez AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar zamları normal gören bir açıklamada bulundu.

Tayyar yapılan zamların sürpriz olmadıklarını belirterek, ''Avrupa 5/6 kat daha pahalı kullanıyor. Gelir, fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır.'' dedi. Tayyar'ın ifadeleri tepkilere neden oldu. 

TL'nin değer kaybettiği ve Avrupa ile ekonomik uçurumun derinleştiği süreçte zam yağmurunu Avrupa ile özdeşleştirmek sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. 

Avrupalının Eurosu TL'nin 14 katı iken, "onlar bizden 5/6 kat daha pahalı kullanıyorlar ifadesi" politik yabancılaşmadır.

Halk asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırken alkışladı, Tayyar ve Mücahid Birinci gibi siyasetçiler zam yapılırken de halktan alkış bekliyorsa sadece tek bir soru sormak yeterlidir.

Zam yaparken ölçü Avrupa ise İBB halk ekmek ve ulaşıma zam yaptığında neden eleştiriyorsunuz. İstanbul'un ekmeği de ulaşımı da Avrupa'dan daha ucuz. O halde İmamoğlu başarılı mı?

Madem elektrik ücretlendirmesinde Avrupa'yı baz alıyoruz neden memur ve emekli maaşlarında,  asgari ücreti belirlemede Avrupa'yı baz almıyoruz?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir