• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Sadakataşı Derneği Ağrı'daki ihtiyaç sahibi bin 400 aileye gıda kolisi yardımı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çetin kış şartlarının yaşandığı ve ekonomik olarak sıkıntı yaşayan ailelere ulaşıp bir nebzede olsa yaralarına merhem olmak için harekete geçen Sadakataşı Derneği Ağrı Temsilciliği yönetimi ve üyeleri hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 30 dereceye indiği Ağrı'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Yardım çalışması kapsamında Ağrı merkez ve Diyadin ilçesinde ailelere gıda kolilerini ulaştırmaya başlayan dernek tüm ilçelerde toplamda bin 400 aileye gıda kolisi yardımında ulaştırdı.

Yürüttükleri yardım çalışması hakkında açıklamada bulunan Sadakataşı Derneği Ağrı Temsilcisi Yüksel Aslan, gıda kolisi yardımının akabinde kentte kış mevsiminin çetin geçmesi nedeni ile ailelere odun ve kömür yardımı ulaştıracaklarını belirtti.

Yüksel Aslan, "Sadakataşı Derneği Ağrı Temsilciliği olarak kış yardımları kapsamında başlatmış olduğumuz gıda paketi yardımlarımız devam ediyor.  Ağrı’da eksi 30 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı beraberinde istihdam problemini de getirirken, Ağrı merkez ve ilçelerimizde bir çok vatandaşımız ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor." dedi.

Bin 400 aileye gıda kolisi yardımı…

Üye ve gönüllüler ile birlikte önceden tespit edilen ailelere ulaştıklarını söyleyen Aslan, "Siz değerli hayır sahiplerinden gelen bağışlarla hazırlamış olduğumuz bin 400 adet gıda paketini Sadakataşı Derneği Ağrı Temsilciliği üye ve gönüllerimizle daha önceden belirlediğimiz ailelere ulaştırmaya başladık. Hazırladığımız yardım paketlerini kent merkezi, Doğubayazıt, Taşlıçay, Tutak, Hamur, Eleşkirt, Diyadin, Patnos ilçelerinde de dağıtımlarımızı tamamlamak üzereyiz." dedi.

"Odun ve kömür yardımlarımız başladı"

Açıklamasında kış mevsiminin çetin geçtiği Ağrı'da ailelerin zor günler geçirdiğini hatırlatan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kış mevsiminin çetin geçtiği özellikle bu aylarda Ağrı ilimizde yardım için gittiğimiz birçok ailenin ciddi ısınma problemi yaşadığına şahit oluyoruz. Siz değerli bağışçılarımızdan özellikle yakacak konusunda bağışlar bekliyoruz.  Bir çok ailemiz yakacak kömür ve odun bulamayacak durumda, gıda paketi yardımlarımızla birlikte kömür ve yakacak odun yardımlarımız için çalışmalarımız başladı." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir