• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Diyanet İşleri Başkanının çağrısıyla 2022 yılının ilk namazında Ayasofya dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Namazdan saatler önce Ayasofya'ya akın eden Müslümanlar namaz öncesi camiyi hınca hınç doldururdu.

Kur'an- Kerim tilavetlerinin yapıldığı programda sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da kısa bir kıraat gerçekleştirdikten sonra cemaate imamlık yapıp sabah namazını kıldırdı.

Namaz sonrası yapılan tesbihat ve okunan salavatların ardından bir konuşma gerçekleştiren Erbaş, peygamber efendimizin Mekke'de yaşadığı sorun ve sıkıntılara rağmen yaptığı tebliğ ve davet çalışmalarına değindi.

Erbaş, "Cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizlere hediyesi, Allah resulü Muhammed Mustafa (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in muştusu Ayasofya Camii'nde sabah namazını hep birlikte eda ettik. Rabbim kabul buyursun. Peygamberimiz, Mekke-i mükerremede 13 sene boyunca müşriklere Kur'an-ı Kerim'i ve İslam'ı anlatan peygamber efendimiz büyük sıkıntılar çekti, zulüm gördü. Hiçbir zulüm, hiçbir sıkıntı onu tebliğinden, davetinden uzak bırakmadı. Hiçbir sıkıntı O'nun için engel olmadı. Cenabı hakkın izniyle İslam'ı daha rahat bir ortamda tebliğ edip insanları kurtuluşa davet etmek için Yesrib'e hicret etti. Peygamberimiz karanlıklar içerisinde olan insanları Kur'an-ı Kerim aydınlığa çıkarmanın mücadelesini verdi. 23 senen boyunca yaptığı davet çalışması sonucunda Yesrib'i aydınlanmış şehir anlamına gelen Medine'ye çevirdi." dedi.

Sabah namazı buluşması, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir