• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
Şanlıurfa'da Peygamber Sevdalıları tarafından Mekke'nin Fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1391. yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi. Sunuculuğunu Musa Maslak'ın yaptığı program, Ahmet Kakın tarafından okunan Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, sinevizyon gösterisiyla devam etti.

Günün anlam ve önemine değinen Araştırmacı Yazar Nezir Tunç, hangi tarikattan, cemaatten, meşrebten ve mezhepten olursa olsun ehli kıble olduğu takdirde Müslümanların kardeş olduğunu ifade etti.

"Allah Resülu Mekke'yi fethediyor"

Fethe katılan kabilelerin "La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah" yazılı bir bayrak altında Mekke'ye girdiklerini belirten Tunç, "Mekke'nin ulularından Ebu Süfyan, şehrin dışında Allah Resülü'nün (aleyhissalatu vesselam) yanına geliyor. Diyor ki 'En önde La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah yazılı bir bayrak var. Arkasında her kabilenin, toplumun ve topluluğun kendini ifade eden bir flaması var. O flamanın önünde evsizler geçiyor.' Dünya Müslümanlarını ve özelde Türkiye'deki Müslümanları düşünün. Bizim tabelamızda Peygamber Sevdalıları, başkasının tabelasında başka bir dernek ve başkanın tabelasında başka bir vakıf yazıyor. Hepimiz kardeşiz. Hepimizin önünde bir bayrak var ki ' Lailahe İllallah' bayrağıdır. O zamanda her kabile, kendini ifade eden bir flamasıyla birlik halinde Mekke'ye doğru yürüyorlar. Allah Resülü, dört koldan sahabeleriyle Mekke'ye giriyor. Mekkeliler zaten korkuyorlar, 10 bin kişilik bir orduya karşı ne yapabilirler ki? Herkes ses çıkarmadan evine kapanıyor. Daha sonra Rasulullah'ın o mübarek ordusu şehre giriş yapıyor. Sadece dördüncü koldan Halid bin Velid'in komutasında olan birlik, Ebu Cehil'in oğlu İkrime bin Ebu Cehil, karşı çıkıyor ve vuruşuyorlar ama o da hemen teslim oluyor. Bu şekilde Allah Teala, bu emin beldeyi, kutlu şehri Müslümanların eline veriyor ve Allah Resülu Mekke'yi fethediyor." şeklinde konuştu.

"Hepimizi kapsayan bir bayrak var ki bu Tevhid bayrağıdır"

Müslümanları bir arada toplayan ana etken "La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah" olduğunu ifade eden Tunç, "Çıkaracağımız ana derslerden bir tanesi; kim, kimlerden olursa olsun yeter ki Müslümanlardan olsun; hangi tarikattan, cemaatten, meşrebten ve mezhepten olursa olsun yeter ki ehli kıble olsun bizim kardeşimizdir. Hepimizi kapsayan bir bayrak var ki bu Tevhid bayrağıdır. Gönül istiyor; Türkiye'deki bütün Müslümanlar, Peygamber Sevdalıları bayrağı altında bir araya gelsin. Başka bir kardeşimiz farklı bir dernektendir. O da istiyor ki Türkiye'deki bütün Müslümanlar onun bayrağı altında olsun. Bu gayet fıtri bir şeydir. Hepimizi esas bir arada toplayan ana etken 'La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah'tır." dedi.

Grup Ruha tarafından okunan ilahi ve ezgilerle devam eden program; Ramazan Nesil'in okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir