• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa'da Mekke'nin Fethi programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Kültür Merkezinde; Siverek Peygamber Sevdalıları Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, ÖNDER, İHH ve İmam Hatipliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen program, İmam Hatip Mehmet Özağaç tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Mehmet Kutlu tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi ile devam eden programda, Özlem Ajans sanatçısı Derviş Madsor ile İbrahim Hakkı Dolap tarafından ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili Siverek Müftüsü Muhammed Çiçek tarafından yapılan konuşmada, Mekke'nin Fethi'nin Müslümanlar açısından önemine değindi. Fetih ile işgalin aynı şeyler olmadığını belirten Çiçek, "Mekke'nin Fethi, sadece bir yerin ele geçirilmesi olarak anlaşılmamalıdır. Peygamber Efendimiz, Mekke'yi fethettikten sonra dahi orayı yurt edinmemiştir, Medine'de kalmıştır." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin, Mekke'yi çok sevdiğinden dolayı ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya dönerek namaz kıldığında bile Kâbe'yi araya aldığını belirten Müftü Çiçek, "Mekke, Peygamber Efendimizin, doğup büyüdüğü ve en sevdiği şehirdi; fakat ona rağmen oradan çıkmak zorunda kaldı. Oraya geri döndüğünde ise elinde güç olmasına rağmen oradaki insanlara karşı affedici oldu." şeklinde konuştu.

İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu ise konuşmasında Fetih'ten amacın bir toprak parçasını ele geçirmek olmadığını ifade etti.

İlk önce insanların gönüllerinin fethedilmesi gerektiğini ifade eden Emiroğlu, "Mekke fethedilmeden önce Medine fethedilmişti. Bizimde ilk önce insanların yüreklerini fethetmemiz gerekir. Toplumda bizler İslami güzel yaşayarak ve çevremize de güzel bir şekilde yansıtarak insanların gönüllerini fethedebiliriz." diye konuştu.

Program Mehmet Ali Tunç tarafından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir