• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay: Malatya'nın kanayan yaralarından biri Meslek Liseleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel gelişimi ile nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli katkıları olan 'Mesleki Eğitim Programı' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ile il genelinde görev yapan Rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıda Mesleki eğitimin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, "Öncelikle deprem sürecinde bize verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu deprem sürecinde rehber öğretmenlerimiz canla başla inanılmaz bir süreç yönettiler. YKS ve LGS'de Malatya akademik başarısına bir önceki yıllara göre yeni başarılar ekledi. Burada sizlerin etkisi, katkısı çok fazla. Bundan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bu süreci başarı ile yönettiniz. Son 3 yılın üzerinde bir başarı çıktı bu süreç içerisinde.  Bu da bize şunu gösterdi; sizlerin sahada ne kadar etkili olduğunuzun, öğrencilerin yanında yer aldığınızın, öğrencileri yalnız bırakmadığınızın bir göstergesidir. Tüm rehber öğretmeni arkadaşlarımız inanılmaz bir destek verdi. Meslek liseleri ve mesleki eğitimle ilgili Bakanlığımız inanılmaz bir efor sarf ediyor. Biz de bu konu ile ilgili bir çalışma yaptık." diye kaydetti.

"Malatya'nın en çok kanayan yaralarından biri Meslek Liseleri"

Malatya'nın en çok kanayan yaralarından birisinin de meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri ile ilgili olduğunu, bu anlamda ise yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı gerekiyor diyen Kanbay Bu nedenle bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek liseleri ile ilgili olarak sizlerden çok büyük destek bekliyoruz. Devamsızlık nedeniyle okullardan ayrılanların sistem içinde tekrar çekilmesi ve bu anlamda da takip edilmesi sonrasındaki başarıda yaşanacak önemli değişiklikler olduğunu hepimiz göreceğiz. Bu süreçte sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Şu anda Malatya'da YKS ve LGS ile ilgili 12 tane deneme sınavı yaptık. Kulancak'tan Pütürge'ye kadar tüm öğrencilerimiz eşit miktarda sınavlardan yararlanacaklar. Hangi alanlarda hangi derslerde nerede problemimiz var burada görme şansını yakalayacağız. Sizden bilgiler alacağız, nasıl doğru bir çalışma yapılması gerekir diye hangi alanlarda eksiklik olduğunda da bizleri yönlendireceksiniz. 2 hafta sonra okullar tatil olacak. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak hiçbir şekilde online eğitime geçmeyi düşünmüyoruz. Yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu sizlerle de paylaşıyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın konuşmalarının ardından Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gülsüm Kaygusuz tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle toplantı sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir