• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ağrı'da 37 noktada internet kablosunu koparıp çalan hırsız, insanları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı merkez mahallelerinde 27 noktada, merkeze bağlı köylerde ise 10 noktada internet kabloları direkten kesilerek çalındı.  

Gün ortasında kabloları direkten kestiği sırada vatandaşlar tarafından görülen kişi ihbar edildi. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Ağrı Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri zanlıyı kabloları kesmeye çalıştığı sırada yakaladı. Kabloları direkten kestiği sırada zanlı güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Kopardığı kablolar ile Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlının M.K. olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ağrı Adliyesi'ne sevk edile zanlı M.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hırsızlar yüzünden mağduriyet yaşadıklarını belirten halk, 3 ay öncede kablolarının hırsızlar tarafından kesildiğini ve yine mağduriyet yaşadıklarını belirtti. İLKHA'ya konuşan halk, sorunun çözülmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinden Ahmet Oğur, hırsızların yakın zamanda mahallelerinde yine kabloları keserek çaldıklarını gördüğünü ve polise ihbarda bulunduğunu belirtti.

Oğur, "Geçtiğimiz aylarda mahallemizde yine kabloları direkten keserek çalıyordu hırsızlar, polise ihbarda bulundum, ekipler hemen geldi onlar kaçmaya başladı, 4-5 kişi idiler. Yine mahallemizde kablo hırsızlığı oldu, bunun önüne geçilmeli, devriye atılmalı ekipler tarafından." dedi.

İshak Vural adlı öğrenci, internet kablolarının çalınmasından dolayı mağdur olduklarını belirterek, "Her seferinden internet kablolarımız çalınıyor, derslerimizden geri kalıyoruz. Buna bir çare üretilmeli." şeklinde konuştu.

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Meltem Karaman adlı vatandaş ise iki aydır hırsızların çaldığı kablolardan dolayı öğrencilerinin mağdur olduğunu belirtti.

Eğitim hayatında mağduriyet yaşadıkları için hırsızlardan şikayetçi olduklarını belirten Muhammed Yıldırım şunları söyledi:

Ödevlerimiz internet üzerindendir, bazı çalışmaları o şekilde yürütüyoruz. İnternet olmadığı için bu defa ödevlerimizde yapamadıklarımız oluyor. Yetkililer derhal müdahale etmeli ki bizim mağduriyetimiz giderilsin. Yetkinerlerden bu noktada hassas olmalarını bekliyoruz.

İki aydır hırsızların mahallelerinden internet kablosu çaldıklarını belirten Gazi Mahallesi sakinlerinden Muhammed Furkan Kılıç, hırsızların çaldıklarının yerine ekiplerin yeniden kablo taktığını ama yine kabloların çalındığını belirtti.

Kılıç, "İki aydır hırsızlar mahallemize dadanmış. Şuan internet olmadığı için derslere giremiyoruz, ciddi mağduriyetimiz var. Özellikle sınav haftası notlar atılacak sınavlarla ilgili yâda videolar, bunları indirmemiz lazım. Ama internetimiz olmadığı için geri kalıyoruz. Bu hırsızların yakalanıp cezaevine gönderilmesi lazım." diye konuştu.

Gazi Mahallesi'nde ikamet eden lise öğrencisi Elanur Tahtalı ise, "Salgın döneminde yüz yüze eğitim göremedik, bu eksikliğimizi internet üzerinden gidermeye çalışıyorduk, şimdi internet yok mağdur olduk. Bu soruna bir çözüm bulunmalı. Hırsızlar yakalandıkları gibi tekrar bırakılıyor bu olmaz ki. Serbest bırakılan hırsızlar tekrar mahallemize dadanıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir