• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
CHP’nin çocukların din eğitimine "orta çağ" benzetmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen), Diyanet'in okul öncesi eğitim kurumlarını hedef alarak, "Orada bilimin B'si fiziğin F'si yok. Üniversiteye gidince de matematiğin M'si olmuyor. Ortaçağ zihniyetinin bu millete faydası yok." diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’ü yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

 

Ahmet Hamdi Akseki Cami önünde yapılan açıklamada Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Özgür Özel'in yapmış olduğu açıklamadaki hezeyanlarına cevap vermek için basın açıklaması düzenlediklerini söyledi.

Gül, “28 Şubat özlemini çağrıştıran bu gibi söylemlerin maalesef helalleşme ile herhangi bir alakasının da olmadığını görmüş olduk. Diyanet İşleri Başkanlığımızın özellikle halkımız çok da destek verdiği 4-6 yaş grubu Kur-an kursunda yapılan eğitimle alakalı olarak grup başkan vekilinin bunu ortaçağ zihniyetine benzetmesini şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“Özgür Özel'i bu aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz”

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aziz milletin çimentosu ve harcı olduğunu söyleyen Gül, “Diyanet İşleri Başkanlığı uzun zamandan beridir de en güzel hizmetleri elhamdülillah bu anlamda yapmaktadır yapmaya da devam edecektir. Dolayısıyla ben burada bir şeyi haykırmak istiyorum, her basın toplantısında konuyu özellikle Diyanete getirerek Diyanete ve çalışanlarına saldırmayı ve dini değerlerimize hakaret etmeyi adeta bir meziyet olarak gören bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bundan vazgeçmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Sayın Özgür Özel'i bu aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“Aslında bu zihniyetin fabrika ayarlarının esas göstergesidir”

Gül, şunları söyledi:

“4-6 yaş eğitim sistemini eleştiren bu fosil zihniyete şunu özellikle belirtmek istiyorum. Ülkemizde dernekler adı altında faaliyet gösteren eşcinsel (LGBT) derneklerinin hem hamiliğini yapacaksınız hem onların savunuculuğunu yapacaksınız ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil yetişmesinde katkınız olacak ama bu anlamda da Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülkemizin her ilinde ve ilçesinde yapmış olduğu binlerce 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına laf edeceksiniz. Biz Mil Diyanet-Sen olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu aslında helalleşme değildir. Aslında bu zihniyetin fabrika ayarlarının esas göstergesidir. Hiçbir zaman fabrika ayarlarından uzaklaşmayan bu zihniyeti ülkemize verebileceği hiçbir katkı ve fayda yoktur.”

“Dini değerlerimizi ortaçağ olarak değerlendirmeye hiç kimse yeltenmesin”

Gül, "Özgür Özel'i bu aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı elhamdülillah hizmetlerine devam edecektir. En faydalı hizmetleri yapmaya ve yürütmeye devam edecektir. Hiç kimsenin haddine değildir ki kalkıp da 4-6 yaş grubunda özellikle eğitim gören bu küçük yavrularımıza bu anlamda iftira atmaya ve dini değerlerimizi orta çağ olarak değerlendirmeye hiç kimse yeltenmesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir