• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Gece termometrelerin eksi 26 gösterdiği Ağrı'da 5 metrelik buz sarkıtları oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ile don görülecek. Sıcaklığın ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi.

Bölgede gece ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Ardahan'da 25, Kars'ta 20, Erzurum'da 12, Iğdır'da 10, Erzincan'da 7, Tunceli'de 5 derece ölçüldü.

 

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise Tunceli'de 6, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2, Erzurum'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 5, Ardahan'da 12, Ağrı'da 13 derece olması bekleniyor.

Dondurucu soğukların etkili olduğu Ağrı'da buz sarkıtları 5 metreyi buldu. Şehir merkezinden geçen Murat Nehri'nin yüzeyi buz tuttu.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı karşısında yer alan Dambat köyü altındaki mağaralarda suların donması ile buz sarkıtları oluştu.

Köyün alt kısmında bulunan mağaraların etraflarından akan suların donması ile 5 metre uzunluğundaki buz sarkıtları haberciler ve fotoğrafçılar içinde güzel görseller oluşturuyor.

Ağrı'da görev yapan basın mensubu Ramazan Demir, soğuklar ile birlikte havaların insanları olumsuz etkilediğini ama aynı zamanda soğuk hava nedeni ile de oluşan güzellikleri insanlara duyurduklarını söyledi.

Demir, "Ağrı bildiğiniz gibi çok soğuk, Türkiye'nin en soğuk illerinden biri. Hava sıcaklığı şuanda bile eksi 20 derecenin altına düşmüş durumda. Bizde bunu haberleştiriyoruz, doğanın sunduğu güzellikleri insanlara sunmaya çalışıyoruz. Ağrı'da kış mevsimi vatandaşlar için biraz zorlu geçiyor ama diğer yönü ile baktığımızda soğuk havaların oluşturduğu doğal güzellikler var. Bizlerde bu doğal güzellikleri insanlara ulaştırmaya gayret gösteriyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir