• DOLAR 32.525
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2423.899
  • ...
Mülakat mağdurlarının tepkisi sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Binlerce öğretmen adayı, mülakat puanlarını gördüğünde hayalleri yıkıldı. KPSS’den yüksek puan alan, mülakatları iyi geçen adaylara, sebebi bilinmeyen bir şekilde mülakatta düşük puan verildi. Adaylar, yaşadıkları mağduriyeti gazetemize anlattı.

“Kızımı dizimde sallarken elimde kitap ders çalıştım”

Kimya ve Kimya Teknoloji alanında KPSS’de 199’uncu olan bir mülakat mağduru, “Ben iki çocuğumla sınava hazırlandım. Oğlumu omzumda uyutup kızımı dizimde sallarken elimde kitap ders çalıştım. Gece çocukları uyutup gece boyu sınava hazırlandım 261 kişilik alım olacak ve ben 199’uncuyum. Ama mülakatta düşük puan verildiği için tercih yapamıyorum.” dedi.

“Sonucumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım”

Matematik öğretmenliği branşından sınava giren bir başka öğretmen adayı ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “KPSS’de kendi alanımda Türkiye 333’üncü oldum. Sözlü mülakatım da çok iyi geçti. Bana sorulan tüm soruları doğru bildim. Ancak sonucumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım.”

Türkiye 6’ıncısı mülakatta elendi!

Beden Eğitimi Öğretmenliği branşında Türkiye 6’ıncısı olan Ömer Çağlayan, “Beden eğitimi bölümünde 90.05 puan alarak Türkiye 6.sı oldum sözlü mülakatım da bir o kadar iyi geçti. Buna rağmen sözlü mülakat sonucuma 55 puan verildi. İtiraz dilekçemi Milli Eğitim Müdürlüğüne verdim. En kısa zamanda olumlu sonuçlanmasını bekliyorum. Göz göre göre atanma hakkımın haksız yere elimden alınıp mağdur edilmek istemiyorum.” dedi.

“Hakkım olan atamayı istiyorum”

Almanca Öğretmenliği branşında ilk 50’ye giren başka bir mülakat mağduru ise, konuşmakta güçlük çektiğini ve bir an önce haksızlığın giderilmesini istedi.

İngilizce Öğretmenliği branşından sınava giren B.R., “KPSS’de Türkiye’de ilk 200’e girdim. Bu puan ile atanacağımı düşüyordum. Mülakatta bana 4 soru soruldu. Soruların tümüne doğru cevaplar verdim. Buna rağmen düşük puan verildi. Hakkım olan atamayı istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

“Ne değişti de düşük puan verdiler, aklım almıyor”

Sosyal Bilgiler branşında Türkiye’de 18’inci olan mülakat mağduru Mehmet öğretmen ise şöyle konuştu: “Beni neden elediler bilmiyorum. Büyük emeklerle bu puanı aldım.”

Yaklaşık 10 yıldan beri memur olduğunu anlatan bir başka mülakat mağduru, “2 senedir gecemi gündüzüme kattım, eşimi çocuğumu ihmal ettim. Geçen sene 85 aldım mülakatta 85 verdiler kıl payı atamayı kaçırdım. Bu sene KPSS’den 88,78 aldım ‘atandım’ diye eşimle kızımla kutlarken mülakattan 55 vermişler. 9 yıllık memurum hakkımda ne adli ne idari hiç bir soruşturma yok ama eleniyorum. Bu hak mı, adalet mi? 6 ay önce girdiğim mülakattan yüksek puan alırken 6 ayda ne değişti de düşük puan verdiler, aklım almıyor.”

“Neden elendim bilmiyorum”

Biyoloji Öğretmenliği KPSS Türkiye 5’incisi mülakat mağduru öğretmen adayı, “Elendim. Neden elendim bilmiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.” Sözleri ile şaşkınlığını ve derin üzüntüsünü dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir