• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
CHP'den din eğitimi hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM'de gerçekleşen grup toplantısı sonrasında konuşan Özel, diyanetin okul öncesi eğitim kurumlarında verilen İslam'i eğitimi hazmedemeyerek bu kurumlarda verilen eğitimi kötüleyip ortaçağ zihniyeti diyerek hakaret etti.

İmam hatip liselerinin birçok alanda elde ettiği başarıları, dindar neslin topluma ve ülkeye katkılarını hiçe sayıp görmezden gelerek İslami eğitimi, diyanetin okul öncesi eğitim kurumlarını hedef alan Özel, bu kurumlarda yetişenlerin bilim, fizik ve matematik adına bir şey öğrenemeyeceklerini, 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil olacaklarını iddia ederek İslami eğitime ortaçağ benzetmesi yaptı.

Okul öncesi, eğitimin diyanetin değil milli eğitimin işi olduğunu söyleyen özel, yaptığı hakaretlerle yetinmeyerek burada yetişen çocukların ne millete ne devlete faydalı olamayacaklarını, batılı eğitim modelinin uygulanması gerektiğini, yapılan işin de anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Özel, maksadını aşan ve CHP zihniyetini bir kez daha ortaya koyan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Eğitimde birlik var, tevhidi tedrisat kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimi kuruyor. Okul öncesi eğitim diyanetin işi mi? milli eğitimin işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcılaştırmaya, zorunlu yapmaya çalıştırıyorlar. Orada bilimin B'si fiziğin F'si yok. Üniversiteye gidince de matematiğin M'si olmuyor. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete ne bu millete faydası var ne de anayasaya uygunluğu var. Tamamen yanlış bir işi benimseyip kötü sonuçlar, 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil... Yola kindar nesil diye çıkarsa okuduğunu anlamaz tabi... Sen yola herkes ile barışık, algısı açık, konuşan, etkileşimde bulunan, ömür boyu öğrenen, ömür boyu öğreten bir nesil diye çıkarsa bak bakalım ne çıkıyor karşına? Ama senin karşına ne çıktı? Kindar nesil yetiştiriciliği... İşte yetiştirdiğin hepimizin çocukları. Dünyada herkes böyle (eliyle yukarıyı işaret ederek) giderken biz böyle (eliyle aşağı yönü göstererek) gidiyoruz. Pizzasında, temel bilimlerinde, matematiğinde, fiziğinde. 20 yılın sonunda bu karne kırıksa bu notu Bay Kemal'e mi veriyorlar? 20 yıldır bu ülkedeki milli eğitim bakanlarını Bay Kemal mi atadı?" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir