• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Mülakat yine mağdur etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Yıllarca emek veren öğretmen adayları KPSS’den yüksek puan aldı, ancak hayallerini kurduğu öğretmenliğe bir adım uzaktayken haksız bir şekilde mülakatta elendi. Mülakat mağduru öğretmen adayları şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu hukuksuz uygulamanın iptal edilmesini ve hak ettikleri atamaların yapılmasını istiyor.

“Benim emeğimin hakkını kim verecek?”

Sınıf öğretmenliği branşında KPSS’ye giren bir öğretmen adayı, uğradığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “KPSS’den 77 puan aldım. Branş sıralamam 2479. Eğer mülakatta düşük puan verilmesiydi atanabilirdim. Bebeğimle sürece çalıştım. Yeri geldi hiç uyumadım. Bebeğimle geçireceğim zamandan uykumdan çaldım. Bu puanı alnımın teriyle kazandım. Geceleri bebeğim uyuduktan sonra çalıştığım için gözlerim 5 numara oldu. Şimdi elendim. Bu mu adalet? Benim emeğimin hakkını kim verecek?”

“Yıllarca emek verdim, şimdi ise mağdur edildim”

Bir başka mülakat mağduru öğretmen adayı R. A ise, “KPSS Fizik Öğretmenliği sıralamam 164. Bölüme 253 öğretmen alınacaktı. Ancak KPSS’den 75 almama rağmen mülakatta 55 verilerek tercih yapma hakkım elimden alındı. Yıllarca emek verdim, şimdi ise mağdur edildim. Mülakat iptal edilmeli.” İfadelerini kullandı.

Fizik öğretmenliği branşından sınava giren bir başka aday ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Böyle ağır ve zor bir branşta bu puanı aldım ama bu kez de mülakattan elediler. Çok zor şartlarda eğitimimi tamamladım. Haksızlığa uğradım.”

“Çalıştığının karşılığını alamamak dünyadaki en büyük acılardanmış”

Sınıf öğretmenliği için okuduğu bölümü bırakan İ.A., mülakat puanını gördüğünde şok yaşadığını ve içinde bulunduğu durumun kabul edilemez olduğunu anlattı. İ.A., “KPSS’den yaklaşık 84 puan aldım. Kendi branşımda 230’uncu sıradaydım. Ancak mülakata 55 puan verilerek tercih yapma hakkım elimden alındı. Ben öğretmenlik mesleğini yapmak için daha önce okuduğum mekatronik mühendisliği bölümünü bıraktım. Bu bölümü okurken ailemden maddi destek alamadım hem çalıştım hem okudum. Geçen senede bir yerde bekçilik yaparken KPSS’ye çalıştım. İnsan ülkesine güvenmek istiyor ancak çalıştığının karşılığını alamamak dünyadaki en büyük acılardanmış”

“Mülakatımın çok iyi geçtiğini düşünüyorum”

Bir başka sınıf öğretmeni adayı, “Daha önce dört kez girdim mülakata. Çok az farkla kaldığım oldu. Ama ilk kez bu kadar çalıştım emek verdim ve hiç beklemediğim şekilde düşük puan verilerek tercih yapmam engellendi. Kendi branşımda 1134’üncü sıradaydım. Mülakatımın çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Aman düşük puan verildi. Ben hak ettiğim puan ile atanmamanın yapılmasını istiyorum.” dedi.

“KPSS’den sonra hayaller kurdum, evlendim, şimdi ise elendim”

İngilizce öğretmenliği branşından KPSS’den 79 puan alan bir başka aday, “KPSS puanıma güvenerek evlendim, borca girdim hayaller kurup planlar yaptım. Mülakat puanımı gördükten sonra hayallerim yıkıldı. Her şey alt üst oldu. İngilizce Öğretmenliği için 852 kontenjan verilmişti. Benim sıralamam ise 303’tü. Ancak haksız bir şekilde mülakatta düşük puan verildi ve tercih yapamıyorum.”

Sınava ikiz çocuklarına bakarken hazırlandığını söyleyen bir başka mülakat mağduru ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı, "Ben 3 ay önceki mülakatı geçtim tercih yaptım atanamadım. Gece gündüz çalışıp alanda 75 soru da 60 yapıp alanımda 624. oldum fakat bu mülakatta elendim. Atanacak puanı aldım, ne hakla puanım düşürülür? Mağdur ediliyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir