• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
Nasrallah: `Amaçları Fitne Çıkarmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LÜBNAN - Eski Başbakan Refik Hariri`nin öldürülmesini soruşturan Birleşmiş Milletler Özel Mahkemesi`nin hazırladığı iddianame ile ilgili açıklamalarda bulunan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Hizbullah üyelerinin suçlanması haksızlık olduğunu ifade ederek, "Amaçları Şii ve Sünniler arasında fitne çıkarmaktır" dedi.

 

Hariri`nin suikastında İsrail`in rolünün sorgulanması gerektiğinin altını çizen Nasurallah, İsrail`in mahkeme yetkilileriyle işbirliği yaptığını belirterek, suikastı soruşturmak amacıyla ilk kurulan uluslararası araştırma ekibinin, önce Beyrut`ta görev yaptığını ancak daha sonra Lübnan`dan ayrılmalarına dikkat çekti.

 

İddianamenin şimdi açıklanmasıyla Necip Mikati hükümetinin devrilmesinin hedeflendiğini dile getiren Hizbullah Lideri, soruşturmanın başladığı ilk günlerde öncelikle Lübnanlı ve Suriyeli kişilerin suçlandığını, şimdi ise Hizbullah`ın suçlandığını ifade ederek, bu konuda İsrail`in özel mahkeme yetkilileriyle işbirliği yaparak Hizbullah`ın hedef haline getirildiğini belirtti.

 

"Soruşturma ekibinin kullandığı ve içinde bütün dokümanların bulunduğu 97 bilgisayar Beyrut limanı dururken, önce İsrail`e götürüldü İsrail üzerinden Lahey`e gönderildi. Buna neden gerek duyuldu? " diye soran Nasrallah, Hollanda`nın Lahey kentinde kurulan Uluslararası Mahkeme Savcısı Daniel Bellemar`in kararının Lübnan`daki hiçbir hükümet tarafından yerine getirilemeyeceğinin altını çizdi.

 

Soruşturma komisyonunda görevli Amerikalı bir uzmanın CIA ajanı olduğunun ve Şam`da suikasta uğrayan İmad Mugniye`yi yıllarca izlediğinin tespit edildiğini belirten Nasrallah, soruşturma komisyonunda bulunan bazı savcıların ise rüşvet aldıklarını ve görevlerini kötüye kullandıklarını söyledi.

 

Hariri mahkemesinin Amerika ve İsrail`in çıkarları doğrultusunda çalışmak için kurulduğunu vurgulayan Nasrallah, kendilerine yönelik iddialara karşı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Mahkemenin iddianamesinin Lübnan`da mezhepsel savaşa yol açmasına izin vermeyeceğiz. Bazıları bizi Lübnan halkına karşı kışkırtmaya çalışıyor. Biz onların oyununa gelmeyeceğiz ve bizim taraftarlarımız, ülkenin yeni bir savaşa girmesine izin vermeyecektir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir