• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Bitlis'te kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda, kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi. Serginin açılışında konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentte düzenledikleri 30 kursta eğitimlerin devam ettiğini belirtti.

 

Tanğlay, salgın nedeniyle ara verilen kursların yeniden faaliyete geçtiğini belirten Tanğlay, sosyal faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Tanğlay, "Bitlis Belediyesi bünyesindeki kadın halk eğitimi merkezi müdürlüğü ile yaptığımız kursların açılışını yapıyoruz. Belediyenin şu anda verdiği 30 kurs var. 9 hocamızın el sanatları ve resim serginin açılışını yapacağız. Belediye olarak göreve geldiğimiz günden beri sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Son bir buçuk iki yıldır pandemiden dolayı kurslarımıza ara vermiştik. Normalleşmenin ardından kurslarımız devam ediyor. Bundan sonra kadınlarımıza daha güzel bir ortam hazırlamaya çalışacağız." dedi.

Kentte yürütülen çalışmalara da değinen Tanğlay, şunları söyledi:

Belediyeyi devraldığımızdan bu yana durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bitlis'te çok iş yaptık. Allah'ın izniyle 2022 yılında da daha çok hizmet edeceğiz. Halkımızın hizmetine, yaptığımız hizmetleri sunacağız. Bitlis'te en büyük işimiz, 7 yılda yüzde 28 yapılan alt yapıyı bir buçuk yılda bitirdik. 160 kilometre alt yapıda içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedik. 13 mahallemizden 12'sine doğalgaz getirdik. Özellikle şunu söylemek istiyorum, Bitlis Deresi Islah Projesi'ni başlattık. 7 Ocak'ta ihalesi yapılarak, projenin yapım aşaması başlayacak.

Tanğlay, Bitlis Valiliğiyle birlikte sosyal faaliyetler kapsamında, kurulan ekiplerle vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir