• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sulh ceza mahkemelerine yapılan itirazları asliye ceza hakimleri inceleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2022 yılı itibariyle sulh ceza hakimliklerinin vereceği tutuklama ve adli kontrol kararlarına yapılan itirazları, bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesi hakimleri değerlendirecek.

Daha önce yapılan itirazlara, kararı veren sulh ceza hakimliğinin dışında başka bir sulh ceza hakimliği bakıyordu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında, Meclis'ten geçerek yasalaşan 4. Yargı Paketi ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldı.

İtirazı kabul eden Asliye ceza mahkemesi hakimleri, verilen tutuklama ve adli kontrol kararlarını hukuki olarak değerlendirerek, yapılan itirazların kabullüne yada reddine hükmedecek.

Sulh ceza hakimliği işlerinin, asliye ceza hakimi tarafından görüldüğü bölgelerde ise yapılan itirazları ağır ceza mahkemesi başkanı değerlendirecek.

Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde adli kontrol süresi 1 Ocak'tan itibaren en çok 2 yıl olacak. 2 yıllık bu süre zorunlu hallerde 1 yıl daha uzatılabilecek.

Şüphelinin adli kontrollünün devamının gerekip gerekmeyeceği hususunda ise 4 aylık aralıklarla cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hakimi tarafından yeniden bir karar verilecek.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir