• DOLAR 32.583
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2427.267
  • ...
Şırnak’ta ezanı güzel okuma yarışmasının finali düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ortaokullar arasında “Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Yarışmanın Şırnak il finali, Silopi İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde Silopi Vali Kâmil Acun Külliye Camiin'de yapıldı. Programa Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl merkezi ve ilçelerden katılan öğrenciler sırayla ezan okuyarak puanlamaya tabi tutuldu. Yarışmada Silopi İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Muhammed Tokay ezanı en güzel okuyarak birinci oldu. Güçlükonak Boyuncuk İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Miraç Şen ikinci, Cizre Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Tek ise üçüncü oldu.

Birinci olduğu için çok sevinçli olduğunu dile getiren Muhammed Tokay, başarısına katkı sunan hocalarına teşekkür etti.

Ezan okuma yarışmasının il finalini düzenlediklerini söyleyen Silopi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahattin Dizlek, “Katılım oldukça yoğundu. İl ve ilçelerden katılımcılarımız oldu. Yarışmamız çok güzel geçti. Öğrencilerimiz gayet başarılıydı. Jürimizin değerlendirmesi sonucu ilk 3 belirlendi ve ödülleri takdim edildi. Bu yarışmanın amacı birinci, ikinci ve üçüncüyü belirlemek değildir. Asıl amacımız öğrencilerimizi İslam medeniyetinin namazla var olmuş olan namaza çağrı ibadetini layıkıyla, güzel bir şekilde öğrencilerimize öğretmekti. Bu anlayışı onların gönüllerine yerleştirmekti. Rabbim onlara muvaffakiyetler versin” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir