• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...

Kahve fiyatları yükselişini sürdürüyor. Sene başında 30 TL’den satılan kahve 200 TL’ye yükseldi. Kahve, 50 gramlık paketlerde satılmaya başlandı. Bu yükselişle kahvenin tadı kaçtı. Acı kahvenin yükselen fiyatlar yüzünden daha bir acılaştığı ifade edildi.

Aylardır fiyatları katlanarak artan kahve, alışılanın aksine 100 gramlık paketler yerine 50 gram olarak da satılmaya başladı.

Üretildiği ülkelerde yaşanan don olayları, pandeminin getirdiği doğrudan ve dolaylı sıkıntılar, kahve fiyatlarını yükseltti. Bu etkenlere tüketimin ve taşıma maliyetlerinin artması da eklenince, 2021 yılının başında 30 TL olan kahvenin kilogram fiyatı, Aralık ayına gelindiğinde 200 TL'yi buldu. Eskişehir'de esnafın kahve fiyat tarifelerinin yazılı olduğu pano da bu zamlara ayak uydurdu. Esnaflar, tarifelerine eskiden minimum 100 gramlık kahvenin fiyatını yazarken, şimdi 50 gram fiyatını da ekledi.

Eskişehir'de kahve satışı yapan esnaf Muhammed Arslan, yaklaşık 6-7 aydır kahvede fiyat artışının yaşandığını kaydetti. Fiyatların daha da artacak gibi gözüktüğünü ifade eden Arslan, “Satışı 50 grama kadar düşürdük, inşallah gramaj olarak daha aşağı düşmez. Bu kadarlık bir miktardan aşağı yukarı 6-7 fincan kahve çıkar. Vatandaş doğal olarak şaşırıyor, ama yapacak bir şey yok. Kahveye don vurduğundan dolayı süreç bu şekilde en az 4-5 ay daha böyle gidecek. Doların düşmesi biraz daha fiyatların artmamasını sağlar” sözlerini kullandı.