• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İçişleri Bakanı Soylu: PKK ile iltisaklı, FETÖ'den ihraç edilenlerin İBB'ye alındığını gördük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen 'Türkiye Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı'na katılan Bakan Soylu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, İBB ve ona bağlı şirketlerde FETÖ, PKK ve MLKP gibi örgütlerle iltisaklı-irtibatlı olduğu personellerin işe alındığı ile ilgili soruları cevapladı.

Soylu, "Türkiye'de 15 Temmuz oldu. Sadece İçişleri Bakanlığı'ndan 50 bin kişi ihraç edildi. Terör örgütleriyle irtibatı ve iltisaklı olduğu için ihraç edildiler. Bunların içinde FETÖ, PKK, MLKP ve bütün örgütler var. Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?

İstanbul'da faaliyet gösteren DİYADER'in Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulduğunu belirten Bakan Soylu,"7-8 ay evvel arkadaşlarımız geldiler, böyle bir çalışma yaptıklarını söylediler, 'devam edin' dedik. Bu DİYADER denen dernek tamamen örgüt elebaşı Apo tarafından talimatla kurdurulmuş, bizatihi kendi talimatıyla kurdurulmuş, dini istismar etmek üzere niteliklendirilmiş bir dernek. Bununla ilgili bir çalışma yaparken bir şeye daha ulaştık. Buradan referansla İBB'ye insanların girdiğini ve burada da çalıştıklarını tespit ettik ve gördük. Bunun üzerine bunu biraz daha geliştirdik ve bu arada ihbarlar gelmeye başladı. PKK/KCK ile iltisaklı, hapse girmiş, özellikle dağda bulunmuş, yine başka terör örgütlerinde polisimizin öldürülmesi eylemlerine katılmış, katkı vermiş ve yargı tarafından da bu tescil edilmiş ve yine bütün bunların yanı sıra FETÖ'den ihraç ettiğimiz, TSK'dan ihraç edilen, ByLock kullanıcısı birçok kişinin yoğunlaştırılmış olarak buraya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne işe alındığını gördük. Burada işe alınanlar sadece mahalleleri süpürmüyorlar. Bunların bir bölümü kamunun çok kritik yerlerinde çalışabilme kabiliyetine sahip kişilerdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir