• DOLAR 32.589
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2407.306
  • ...
Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk etkisini sürdürüyor Ağrı'da hava sıcaklığı eksi 27 olarak ölçüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ve don görüleceği, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 27, Ardahan'da 21, Kars'ta 20, Erzurum'da 13, Iğdır'da 9, Tunceli ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Tunceli'de 5, Iğdır'da 4, Erzincan'da 3, Erzurum'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 6 ve Ağrı'da 8 derece olacak.

Dondurucu soğuklar nedeni ile Ağrı'da oluşan sis yer yer görüş mesafesini olumsuz yönde etkiliyor. Soğuk nedeni ile Murat Nehri yüzeyinin bir kısmının donduğu görüldü.

Ağrı'da soğuk hava nedeni donan aracını çalıştırmak için uğraşan Selahattin Tanrıverdi, aracın yakıt deposunun altına ateş yaktı.

Gece donmasın diye aracı çalıştırdıklarını yalnız çalıştırmanın fayda etmediğini belirten Tanrıverdi, "Aracımız dondu, çalışmıyor şuanda uğraşıyoruz. Şuan hava sıcaklığı eksi 20 derecedir, hava çok soğuk. Gece aracı çalıştırdık ama faydası yok. Zaten çalıştırıp durdurduktan sonra araç için daha kötü oluyor. Sabahtan kalkmışız kahvaltı yapmadan araçla uğraşmaya başladık. Biz çok zor durumdayız." dedi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir