• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Erken emekli olmak isteyenler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca vatandaş erken emeklilik için borçlanma yolunu seçerek eksik primlerini ödeyebiliyor. Fakat asgari ücrete gelen zam oranı 2022'de emeklilik için borçlanma yapacakların maliyetlerini de artıracağından dolayı uzmanlar borçlanmanın bu yıl bitmeden yapılmasını öneriyor.

Erken emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş borçlanma yolunu seçerek eksik primlerini kapatabiliyor. Bu haktan yararlanmak için yılın son günlerini değerlendirin. 2022 yılında borçlanma maliyetleri artacak.

Borçlanmadan nasıl faydalanılır!

Sosyal güvenlik sisteminde, hizmet borçlanmaları kişilerin prim gün sayılarını artırırken, bazı durumlarda ilk kez sigortalı olunan tarihi geri çekiyor. Bu sayede kişilerin prim gün sayısı artarken, daha erken emekliliğin yolu açılıyor. Askerlik görevini yapmış olan sigortalı, çalışan anneler, prim borcu olan Bağkur'lu ve gurbetçiler, belli bir ücret ödeyerek bu borçlanma imkanından faydalanabiliyor.

Bu yıl bitmeden mutlaka yapın!

Yıl bitmeden borçlanmak mı yoksa 2022'de bu yönteme başvurmak mı avantajlı?

Posta gazetesinin haberine göre; yılsonuna kadar borçlanma yapanlar, 1 gün için en az 31.39 lira ödeyecek. Bu tutar günlük brüt asgari ücret olan 98.10 liranın (2.943/30) yüzde 32 ile çarpılması sonucunda bulunuyor. Üst limit ise 204 lira. Yani asgari ücret, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenecek prim tutarını tayin ediyor. 2022 için ise yeni asgari ücret yüzde 50.5 oranında zamla belirlendi. Bu zam oranı 2022'de borçlanma yapacakların maliyetini artıracağı için borçlanmanın bu yıl bitmeden yapılmasında fayda var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir