• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
ABD’nin hayalet uçağının Google Earth’e yakalanması alay konusu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin hayalet bombardıman uçağının Google Earth’e yakalanması Reddit’te alay konusu oldu.

Hayalet bombardıman uçağını fark eden Reddit kullanıcısı u/Hippowned, bu keşfini /Damnthat'sinteresting alt başlığının takipçileriyle paylaştı.

Google Earth'teki görüntüde 2 milyar dolarlık hava aracı, Missouri'deki Kansas City'nin batısında Missourili bir çiftçiye ait olduğu düşünülen tarım arazisinin üzerinde görünüyor.

Uçak, Google Earth tarafından görüntülendiği yerin yaklaşık 32 kilometre güneyinde bulunan ve ABD Hava Kuvvetleri'nin hayalet bombardıman uçaklarının konuşlandığı Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü'nden pek uzakta değildi.

u/Hippowned, kanalının genelde bahçıvanlık ve eve ilişkin içerik yayımladığı düşünüldüğünde keşfinin "çok komik" olduğunu bir YouTube videosunda belirtti.

Videoda izleyicilere şunları söyledi:

Bir çiftçinin evinin üzerinden tarlasına doğru uçan bir hayalet bombardıman uçağı var ve ilaçlama uçağı gibi görünüyor, bu epey komik.

Reddit'te gönderi 110 bini aşkın beğeni ve bombardıman uçağıyla ilgili üç binden fazla yorum aldı.

"BU ŞEYLER HAVADAYKEN ÜRKÜTÜCÜ"

Bir hava gösterisinde birini görme şansınız olursa, tepede dönerken neredeyse tamamen sessizler. Ayrıca sıkı ve maliyetli bir uçuş sonrası denetimi olduğunu duydum.

Reddit'teki başka bir kullanıcı "Bunlardan biri yakınlardaki bir hava gösterisi yüzünden tepemizde yavaş, sessiz bir dönüş yaparken banka kuyruğunda bekliyordum ve bir kadın 'uzaylılar' diye bağırmaya başlamıştı" dedi.

"ARTIK O KADAR DA GÖRÜMEZ DEĞİLSİN, HA?"

Bir kullanıcı "Daha çok fotoğraf bombacısı gibi" (Photobombing: Fotoğraf çektiren kişilere şaka yapmak için kadraja girmek -ed.n.) diye espri yapınca bir diğeri "Artık o kadar da görünmez değilsin, ha?" diye cevap verdi.

ABD Hava Kuvvetleri (52,4 metre kanat açıklığı olduğu bildirilen) B2 hayalet bombardıman uçaklarını 1993'ten beri kullanıyor. Bu tür ilk hava aracının adı Missouri'nin Ruhu'ydu.

“DÜŞÜK GÖRÜNÜRLÜK YA DA GÖRÜNMEZLİK ÖZELLİĞİ”

Hava kuvvetlerinin internet sitesinde "Düşük görünürlük ya da 'görünmezlik' özelliği, uçağa benzersiz bir beceri kazandırıyor: Düşmanın en karmaşık savunmalarını delme ve yoğun şekilde korunan en değerli hedeflerini tehdit etme" ifadeleri yer alıyor.

Hava savunmalarını delme ve etkin misillemeyi tehdit etme kabiliyeti 21. yüzyılda da güçlü ve etkili bir caydırıcılık ve muharebe gücü sağlıyor.

AeroMag'e göre, ABD Hava Kuvvetleri yeni nesil hayalet bombardıman uçaklarının üretildiğini ve gelecek yıl testlerinin başlamasını beklediklerini söyledi.
Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir