• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Bakan Özer: Okullardaki kitap sayısı 38 milyonu aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Özer, eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak için yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öncelik verdikleri alanlardan birinin okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak olduğunu belirten Özer, bunun başlangıcını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesiyle 26 Ekim'de başlattıklarını hatırlattı.

Özer, proje için 2 aylık hedef koyduklarını ve 31 Aralık itibarıyla ülke genelindeki 57 bin 108 devlet okulunda kütüphanesiz okul kalmaması için yola çıktıklarını belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile okullarda yapılan kütüphanelerin kitap takviyesiyle ilgili önemli paylaşımlar olduğunu söyledi.

Sürecin planlandığı gibi 81 ilde devam ettiğini dile getiren Özer, "Bugün itibarıyla 81 ilde 15 bin kütüphaneyi tamamlamış bulunuyoruz. 56 ilimizde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Bir haftamız kaldı. Bir hafta sonra da 81 ilde kütüphanesi olmayan okul kalmayacak." diye konuştu.

Özer, yeni açılan kütüphaneler ile okullardaki kitap sayısının arttığına değinerek "Bugün itibarıyla okullarımızın kütüphanelerindeki kitap sayısı 38 milyonu aştı. En son kütüphanelerini tamamlayacağımız okullarla birlikte muhtemelen aralık ayı sonu itibarıyla okullarımızın kütüphanelerindeki kitap sayısı 40 milyonu aşacak." bilgisini verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir