• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Soygun arası bayrak öpme merasimi ya da diğer bir isimle çürümüşlük!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER-YORUM

Bu olaya ruh karmaşası demek doğru bir tanımlama olabilir mi bilinmez.

Ama ortada çok ciddi bir çelişki var.

Hırsızlık gibi vakayı adiyeden sayılan bir cürmü işleyen şahsın bayrak konusundaki hürmetkar tavrı doğrusu sosyologların işlemesi gereken bir konu.

Bu muhafazakar, milliyetçi kitle için bir toplumsal çöküş mü yoksa yaşanan acıklı değişim mi?Bursa Gemlik'te yaşanan olay basit  bir olay değildir.

Hırsızlık için bir kişinin iş yerine adamın bayrağı öpüp başına koyması aslında kutsallar sırasında kategorik bir yanlışlık yapıldığını gösterir.

Elbette her ülke vatandaşı kendi bayrağına  bazı tarihsel ve ahlaki anlamlar yükler.

Renkler bir şeyleri sembolize eder.

Misal kime sorarsanız sorun "Türkiye bayrağındaki renkler neyi sembolize eder diye kırmızı renk için "şehidlerin kanı" beyaz renk için "temizlik" sembolize edilir diyecektir.

Hırsızlık gibi adi bir iş yapan insan üzerinde beyazlığın sembolü olan bayrağa hürmetkar ama yaptığı fiilin zifiri karanlık, pis, çirkin ve daha da önemlisi haram olduğunu idrak edememişse ciddi bir sorun  var demektir.

Milliyetçi duygular İslami duyguların önüne geçmiş demektir.

Müslümanlar kendi toplumlarına haramı iyi anlatamamışlar demektir.

Milliyetçilik o kadar güçlü bir şekilde esiyor ki adam haram bir iş yaparken bile milliyetçi duygularını gizleyemiyor demektir.

Şu olaydan milliyetçiler de ders çıkarmalıdır.

80'li yılların milliyetçiliği "İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir" diyorlardı,  'Tanrı Dağı kadar Türk Hira Dağı kadar Müsluman'ız diyorlardı "Rehber Kuran hedef Turan" diyorlardı.

Şimdi öyle bir seküler milliyetçilik yayılıyor ki, adam hem zina yapıyor, hem içki içiyor, hem hırsızlık yapıyor hem de milliyetçi sloganlar atıyor. 

Arabasının arkasına Göktürk alfabesi ile "TÜRK" yazdırıyor... Bu kadar milliyetçi yani... sonra iş ekonomiye gelince karaborsacılığın en alasını yapıyor.

Bursa/Gemlik'teki hırsızlık olayı aslında bayrak sevgisini değil, milliyetçi kesimin hızla çürüdüğünü gösteriyor.

Türkiye Müslümanları/gruplar/cemaatler bundan ders çıkarmalı ve haram kavramını çok daha fazla işlemelidir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir