• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Kur`an Çadırına BDP Engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan ilçesinde her yıl 30 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen "Tatvan Doğu Anadolu Fuarında" Kur`an çadırı açmak için Tatvan Belediye Başkanlığı`na başvuran Tatvan İnzar Kitapevi`ne izin çıkmadı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz İnzar Kitapevi sahibi Fesih Ulugöl, fuarda Kur`an çadırı açmak için yaklaşık bir ay önceden başvuruda bulundukları ve sözleşme ve yer kirasını dahi ödediklerini söyledi. Ulugöl, "Fuar açılınca bende çadırımı kurdum, ancak aynı gün saat: 21.00`de fuar alanına çağrıldım. Yetkililer, kurmuş olduğum çadırı kaldırmamı istediler, bende bunun sebebini sordum, onlarda benim yerime demokratik çözüm çadırı kuracaklarını söylediler. Bunun neresi demokratikse… Bu kararın BDP, kadın kolları ve demokratik çözüm çadırının yetkililerince verildiğini söylediler. Ben de hele bir belediye başkanıyla görüşeyim dedim, ancak kiminle görüşsen bile bu sonuç değişmeyecek dediler. Bende mecburen kaldırdım" dedi.

Kendisine yapılan bu açık hakareti kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Ulugöl sözlerini şöyle sürdürdü, "Düşünsenize, kendi verdikleri sözün bile arkasında duramayacak kadar ne oldukları belli olmayan bir zihniyet. `Ben ne dersem o` diyen zorba bir anlayış. Bu davranışlarıyla ağızlarına doladıkları sözüm ona demokrasi anlayışlarıyla ne kadar bağdaştığını varsın bu halkımız karar versin." 

Erkan Yürek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir