• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
Gece en düşük sıcaklık eksik 24 ile Ardahan'da ölçüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu illeri, Sibirya soğuklarının etkisine girdi. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 24 derece ile Ardahan'da ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle kentte otomobiller, camlar, ağaçlar dondu, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Ağrı'da da soğuk ve sisli hava etkili oldu. Sabah saatlerinde etkili olan sisli hava nedeni ile görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler dikkatli bir şekilde ilerledi.

 

Soğuk havanında etkili olduğu kentte ağaçlara kırağı düştü, işyeri camları buz tuttu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor, sıcaklıkların ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Gece ölçülen hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 24, Ağrı'da 21, Kars'ta 18, Erzurum'da 17, Bayburt'ta 12, Erzincan'da 9, Iğdır'da 6 derece olarak ölçüldü.

Gün içinde beklenen hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 10, Erzurum, Bayburt, Kars'ta 7, Erzincan'da 4, Ağrı'da 4 olması bekleniyor. Iğdır'da ise hava sıcaklığının 1 derece olması bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir