• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Covid 19 ana vatanı Çin'e geri döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüs salgınının çıktığı ülke olan Çin'de yeniden bir panik başladı. Xi’an kentinde vakaların çıkması sonrası sert kararlar alındı. Kente ikinci bir emre kadar giriş çıkışlar yasaklanırken gerekli olmayan bütün işletmeler kapatıldı. Alınan kararla 13 milyon kişi evlerine kapatıldı.

Çinli yetkililer sert önlemleri yapılan toplu testlerde 127 kişide koronavirüs tespit edilmesi sonrası alındı. Kentte yaşayan 13 milyon kişinin acil olmayan durumlar dışında sokağa çıkması yasaklandı.

Kentte yapılan toplu testlerin ardından vakaların Xi’an kentinin 14 bölgesine yayıldığı ortaya çıktı. Yetkililer çıkan vakaların hangi mutasyon olduğu konusunda bir bilgi vermedi. Xi’an kentinde alınan önlemlerin salgının Wuhan'da ilk çıkışından bu yana alınan en sert önlemlerden biri olduğu belirtiliyor.

Karantinanın ne kadar süreceği hakkında yekililerden bir bilgi gelmezken kararın ani bir şekilde alınması sonrası kentte büyük paniğe neden oldu.

Devlet basınında çıkan haberlere göre, ani karantina kararo kuzeyde Pekin ve güneyde Guangdong da dahil olmak üzere diğer beş bölgede Xi'an ile bağlantılı vakaların tespit edilmesinin ardından ülke çapında vakaların artmaması için alındı.

Salgına karşı 'Sıfır vaka' politikası uygulayan Çin'de bir vaka tespiti ile birlikte çok katı karantina ve seyahat kısıtlamaları uygulanıyor. Yeni enfeksiyonların çıkması sonrası son aylarda on binlerce insanı zorunlu karantinaya aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir