• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Siyonist zindanlarında açlık grevi yapan Filistinli esir hareket kabiliyetini yitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti avukatlarından Cevad Boulus, yayımladığı yazılı açıklamada, 129 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Ebu Hevaş'ı Er-Ramle Hapishanesi'nde ziyaret ettiğini aktardı.

Boulus, Ebu Hevaş'ın, bu sabah, Siyonist rejim'in Beer Yakov beldesindeki Assaf Harofeh Hastanesi'ne nakledildiğini ve sağlık durumunun yakından takip edilmesi gerektiği halde daha sonra cezaevine geri getirildiğini belirtti.

Dört aydır açlık grevi yapan Filistinlinin durumunun ağırlaştığına dikkati çeken Boulus, "Ebu Hevaş, hareket kabiliyetini yitirdi. Konuşmakta oldukça güçlük çekiyor. Filistinlinin devam eden mücadelesine yakışır ciddi bir çözüm sunulamıyor; işgal güçleri, taleplerine olumlu yanıt vermiyor." ifadelerini kullandı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Ebu Berhum, daha önce yaptığı açıklamada, Ebu Hevaş'ın Siyonist rejim tarafından "tıbbi ihmale" maruz bırakıldığını belirterek, Filistinlinin sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen taleplerine yanıt verilmemesini, "yavaşlatılmış idam" olarak nitelendirmişti.

El-Halil kentinin güneyindeki Dura beldesinden Ebu Hevaş (40), 27 Ekim 2020'den bu yana Siyonist rejim tarafından "idari tutuklu" olarak hapishanede tutuluyor. Beş çocuk babası Ebu Hevaş, daha önce de 8 sene Siyonist rejim hapishanesinde tutuklu kalmıştı.

Ebu Hevaş, Siyonist rejim'in idari tutukluluk uygulamasını protesto için 17 Ağustos'ta açlık grevine başlamıştı.

12 Aralık'ta Ebu Hevaş'ın tutukluluk kararına karşı sunduğu itirazı reddedilerek, idari tutukluluk hali 4 ay daha uzatılmıştı.

- Siyonist rejim'in "idari tutukluluk" uygulaması

Siyonist rejim, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak hiç bir yargılamaya gerek duymadan, 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

Tutuklunun "Siyonist rejim'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Esir Cemiyeti verilerine göre, 6 Eylül itibarıyla Siyonist rejim hapishanelerinde 520'si "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 650 Filistinli bulunuyor. Bunların yaklaşık 200'ü çocuklardan oluşuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir