• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yoğun kar yağışı nedeni ile 3 kentte eğitime ara verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olumsuz hava şartları nedeniyle dün Sinop'ta okulların tatil edilmesinin ardından kar yağışı uyarısının devam etmesi nedeniyle yarın yani 24 Aralık Cuma günü Sinop'un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Konu hakkında Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Şiddetli kar yağışı nedeniyle Merkez, Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde 24 Aralık 2021 tarihinde tüm okullarımızda, Dikmen ve Gerze İlçelerimizde ise taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için; eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Rize merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan aralıklarla devam eden kar yağışı ve meteorolojiden alınan son tahminlere göre, ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarımızda eğitim öğretime 24 Aralık 2021 Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu süre zaafında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Trabzon'da taşımalı eğitime kar yağışı sonrası oluşacak buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle bir gün daha ara verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü bir gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir