• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...

Haber Merkezi

Dolardaki sert düşüşle birlikte gözler marketlerdeki etiketlere çevrildi. Dolar yükselirken art arda fiyat ‘güncellemesi’ yapan zincir doların düşmesine rağmen indirim yapmıyor. İndirim yapmayan market şimdi ise ‘indirim oyunları’ yapmaya başladı.

Bir zincir marketin 5 litrelik sıvıyağı 70 liranın altına düşürdüğü haberleri çıktı. Ancak marketlere gidenler büyük hala kırıklığı yaşadı. Haberlerde geçen ve fiyatı 66.50 liraya düşen 5 litrelik yağın marketlerde değil internet sitesi üzerinden satışa çıkarıldığı belirtildi. İnternet sitesinden 5 litrelik sıvı yağ almak isteyenler ise “Bu ürün stoklarda tükenmiştir” uyarısıyla karşılaştı. Bir daha ne zaman stoklara geri geleceği bilinmezken aynı ürün marketlerde 134,90 liraya satılıyor.

Zincir marketin sıvıyağda yaptığı oyun vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. İnternet sitesi üzerinden çok kısa süre yapılan ve hiç kimsenin faydalanamadığı sözde  sıvıyağ indirimi oyun çıktı.  Vatandaşlar yetkilileri tüketiciyi aldatmaya yönelik sahte indirimler yapan firmalara karşı harekete geçmesini istedi.